Historisk arkiv

Informasjonsmøte om "ekompakken" 23. januar 2008

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

(Revidert 06.02.2008)

Samferdselsdepartementet inviterte berørte markedsaktører til et informasjonsmøte om EU-Kommisjonens forslag til endringer i reguleringen av markedet for elektronisk kommunikasjon. Møtet ble arrangert i Oslo 23. januar 2008. Her kan du lese referat fra møtet, se presentasjonenene som ble lagt fram og lese innspillene fra de inviterte aktørene.

EU-Kommisjonen la 13. november 2007 frem sine forslag til endringer i reguleringen av markedet for elektronisk kommunikasjon – den såkalte ”ekompakken”. Samtidig ble Kommisjonens vedtatte reviderte anbefaling om relevante markeder publisert.

Peker til forslagstekstene og revidert anbefaling - se under.

Som ledd i den norske oppfølgingen av ekompakken inviterte Samferdselsdepartementet i samarbeid med Post- og teletilsynet berørte markedsaktører til et informasjonsmøte i Oslo 23. januar 2008.

Samferdselsdepartementet og Post- og teletilsynet ønsket å informere om og diskutere de viktigste forslagene i pakken, og inviterte til innspill/synspunkter fra tilbyderne i møtet. Det ble åpnet for skriftlige innspill i etterkant av møtet.

Samlet sett vil forslagene i ekompakken ha stor innvirkning på rammebetingelsene for ekommarkedet, og dermed påvirke både tilbyderne og sluttbrukerne i vesentlig grad. Synspunktene som kom fram på møtet vil kunne tas med i eventuelle norske innspill til EUs videre behandling av ekompakken.

Agenda for møtet:

I. Innledning (v/departementsråd Eva Hildrum, Samferdselsdepartementet)

II. Gjennomgang av de ulike forslagene i pakken:

• forslag til forordning om opprettelse av et nytt byrå på ekomområdet
• forslag til direktiv som endrer rammedirektivet, tilgangsdirektivet og autorisasjonsdirektivet
• forslag til direktiv som endrer USO-direktivet og kommunikasjonsverndirektivet
• vedtatte endringer i rekommandasjonen om relevante produkt- og tjenestemarkeder

III. Innspill/synspunkter fra tilbyderne

IV. Videre prosess

 

Presentasjoner, referat og mottatte innspill

Eventuelle spørsmål vedrørende møtet kan rettes til seniorrådgiver Ingeborg Kjærnli i Samferdselsdepartementet, ingeborg.kjarnli@sd.dep.no