Historisk arkiv

Gode skolebygg gir bedre læring

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

Under statsminister Jens Stoltenbergs besøk til Kristiansand torsdag var undervisningsbygg og kunnskapsformidling sentrale tema, både på den nyoppussede Lovisenlund skole og i hans minneforelesning for Jon Lilletun på Universitetet i Agder.

På Lovisenlund skole fikk Stoltenberg se og høre om hvordan muligheten for god kunnskapsformidling og generell trivsel har økt etter at skolen var totalrenovert i 2005.

Regjeringen foreslo i statsbudsjettet for 2009 å etablere en ny rentekompensasjonsordning for skoleanlegg og svømmeanlegg.

- Regjeringens satsning på 15 milliarder kroner for å investerie i skolebygg og svømmeanlegg er viktig fordi dette skaper bedre vilkår for undervisningen i skolen. Rammen skal fordeles mellom kommuner og fylkeskommuner over åtte år. Agderfylkene får nå muligheten til å pusse opp flere skoler enn tidligere. Lovisenlund skole er allerede pusset opp, men er et godt eksempel på at bedre læringsmiljø gir bedre læring, sa Stoltenberg under besøket.

Statsministeren besøkte Lovisenlund skole i Kristiansand
Statsminister Jens Stoltenberg møtte elever og lærere på Lovisenlund skole i Kristiansand. Foto: SMK.

Senere på dagen besøkte statsministeren Universitetet i Agder hvor han holdt Jon Lilletuns minneforelesning. Stoltenberg vektla Lilletuns gjerning for kunnskapsutvikling, hans evner som brobygger og hans vilje til å finne gode kompromisser.

Les statsministerens innlegg i Fædrelandsvennen.