Historisk arkiv

Stoltenberg serverte laks i Tyrkia

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

Statsminister Jens Stoltenberg tilberedte og serverte smaksprøver av norsk laks og sild i Tyrkia.

Statsminister Jens Stoltenberg tilberedte og serverte smaksprøver av norsk laks og sild i Tyrkia.

Sammen med kokkelandslagets kaptein Jostein Medhus bød statsministeren på norsk sjømat til et stort tyrkisk pressekorps under et sjømatarrangement i Istanbul i dag. Salget av norsk sjømat til Tyrkia har økt de siste årene. I 2010 var økningen på 27% sammenliknet med året før. Med laks, makrell og sei som viktigste produkter, var eksporten på over 500 millioner kroner.

Under arrangementet, hvor den tyrkiske transportminister, Binali Yildirim, var til stede, ble det også servert en norsk sjømatslunsj til tyrkiske og norske næringslivsforbindelser.

- Med sine rundt 75 millioner forbrukere, generelt økende kjøpekraft i befolkningen og en matkultur som verdsetter fisk har Tyrkia et stort potensial for norsk sjømatnæring. Dette arrangementet er et ledd i å få ytterligere oppmerksomhet om Norge, norsk næringsliv og -sjømat. I tillegg har vi fått vist fram norsk kokkekunst på høyt nivå, sa statsministeren som kunne konstatere stor tyrkisk interesse for arrangementet.

Norge har, gjennom sitt EFTA-medlemskap, en frihandelsavtale med Tyrkia som gir tollfri adgang for sjømatprodukter. Sjømatarrangementet i Istanbul, er et ledd i UD, Innovasjon Norge og Norges Sjømatråd sin felles strategi for å fremme norske sjømatnæring i Tyrkia.