Historisk arkiv

- Vi trenger nye regler for det internasjonale finansmarkedet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Statsministerens kontor

- Finansmarkedene er globale. Politikken kan ikke stoppe ved landegrensene. Krisen har vist at det internasjonale rammeverket ikke er robust nok. Vi må ha et sterkere globalt regelverk for å regulere de internasjonale finansmarkedene, sa statsminister Jens Stoltenberg i dagens tale på Aftenpostens utenrikskonferanse.

- Jeg støtter den britiske statsminister Gordon Browns ide om en ny Bretton Woods- konferanse for å se på en ny internasjonal finansiell arkitektur. Vi må se på systemer for tidlig varsling av kriser, internasjonale og globalt aksepterte standarder for oversyn av finansmarkedene som gjelder i alle land, og vi må også vurdere om det er behov for sterkere systemer for grenseoverskridende kontroll med finansbransjen, fortsatte han.

- Det vil også være viktig å styrke institusjonene for samarbeid og felles handling ved kriser, sa statsminister Stoltenberg.

- Vi må styrke det internasjonale regelverket. Det handler om åpenhet, om å sikre selskapenes soliditet, og troverdigheten rundt regnskapsføring, vurdering av risiko og verdifastsettelse, avsluttet Stoltenberg.