Historisk arkiv

Utfordringer for likestillingsarbeidet i Norge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Likestilling mellom kjønnene er et høyt prioritert område for regjeringen, sa statssekretær Gry Larsen da hun den 28. september holdt innlegg på vegne av Norge i FNs menneskerettighetsråd.

Larsens innlegg var en del av Menneskerettighetsrådets årlige diskusjon om hvordan kjønns- og likestillingsperspektivet kan integreres bedre i Rådets arbeid.
 
I forbindelse med opprettelsen av FNs menneskerettighetsråd i 2006 ble det besluttet at alle FNs medlemsland skal rapportere og høres om gjennomføringen av sine menneskerettighetsforpliktelser. Norge skal høres i desember i år, og det norske innlegget fokuserte derfor på de utfordringer og erfaringer på kjønns- og likestillingsområdet som er gjort i forbindelse med utarbeidelsen av den nasjonale rapporten som vil ligge til grunn for høringen.
 
Larsen understreket at den norske rapporten om menneskerettighetssituasjonen i Norge var utarbeidet på grunnlag av en bred konsultasjonsprosess både med berørte nasjonale myndigheter og representanter for sivilt samfunn. Å skape eierskap til likestillingsspørsmål i alle sektorer av samfunnet er en av de utfordringer som ble reflektert i dette arbeidet.