Historisk arkiv

Vietnam og Norge samarbeider om naturkatastrofer

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Vietnam og Norge skrev 14. juni under avtaler om forebygging av naturkatastrofer og om forskning.

Vietnam og Norge skrev i dag under avtaler om forebygging av naturkatastrofer og om forskning.

- Vietnam er et av de mest sårbare landene i Asia. Dette gjelder særlig ekstremvær. Avtalene styrker samarbeidet mellom Vietnam og Norge på viktige områder, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim. 

Vietnams visestatsminister Hoang Trong Hai og Solheim var til stede da avtalene ble skrevet under.  

- Vietnam vet mye om hvordan de skal hindre naturkatastrofer. Vi vil bidra til å styrke kunnskapen. Vi legger opp til at andre land også kan dra nytte av dette, sier Solheim. 

Avtalene styrker også utveksling av studenter og forskere, i tillegg til samarbeid om undervisning. 

Avtalene er mellom Vietnam National University (VNU) i Hanoi, Norges Geotekniske Institutt (NGI) og Universitetet i Oslo (UiO). 

Norge samarbeider med Vietnam om energi, miljø og klima. I tillegg er kvinner og likestilling viktig. Vietnam er et av flere land Norge jobber tett med om forebygging av naturkatastrofer. Du kan lese mer om regjeringens arbeid på dette området

Les mer om Norges Vietnam-strategi

Hai besøker Oslo denne uken.

****

Pressemeldinger og nyheter om bistand og utvikling skal være lett å lese. Solheim og Fiskaas rådgivere bruker Liks til å teste hvor enkle tekster er å lese. Teksten du nå leser har en verdi på 40. Det er det samme som i ukeblad. Les mer om kampen for et enklere språk i staten hos Klarspråk.no.