Historisk arkiv

Erik Solheim vil ha din hjelp

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim vil ha innspill fra studenter for å gjøre norsk bistand til utdanning enda bedre.

- Vi vet at utdanning er en av de mest effektive måtene å skape utvikling på. Utdanning er en menneskerett og er viktig for å komme ut av fattigdom. Jeg vil vite mer om hva studenter har funnet ut om utdanning og utviklingssamarbeid, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.

Sammen med kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell er han vert for toppmøtet Education for All i Oslo, 16. – 18. desember. Norge er i samarbeid med FNs utdannelsesorganisasjon Unesco vertskap for møtet, som skal se på verdens innsats for å gi utdanning til alle.

I den anledning ber Solheim studenter som har relevante master- og doktorgradsprosjekter om å sende sammendrag av sine oppgaver, avhandlinger eller publiserte artikler til www.norad.no/efa. Samtidig ber han studentene komme med oppfordringer om hva han bør fokusere på i utdanningsbistanden. Studentene kan også laste opp sine oppgaver, slik at de kan leses av andre.

- Vi må vite mer om hvordan utdanning påvirker fattige land, slik at flere jobber for å nå målet om utdanning til alle. Her trenger jeg innspill fra norske studenter, sier Solheim.

De tre studentene med mest de interessante innspillene vil bli invitert til å diskutere tankene sine på et eget møte med Erik Solheim rett før toppmøtet.

Innspillene kan registreres på www.norad.no/efa

Pressekontakter:
Informasjonsrådgiver Ragnhild H. Simenstad (UD), mobil: 917 17 459
Informasjonsrådgiver Mona Bergstøl (Norad), mobil: 977 14 966