Historisk arkiv

Utenriksdepartementet

Norge gir 20 millioner kroner til hjelpearbeidet i Asia

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim lover 20 millioner kroner i nødhjelp til Indonesia og Filippinene. To store naturkatastrofer har rammet de folkerike landene i løpet av få dager.

- Både Indonesia og Filippinene ber om hjelp etter voldsomme jordskjelv og flom. Norge gir derfor 20 millioner kroner til arbeidet etter de ufattelige naturkatastrofene, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.

Solheim ringte Indonesias visepresident Jusuf Kalla torsdag for å kondolere etter jordskjelvet i Padang.

- Det som nå skjer i Indonesia og Filippinene er hjerteskjærende. Barn har mistet foreldrene sine. Foreldre og besteforeldre har mistet barna sine, sier Solheim.
 
Den norske støtten går til FN, Røde Kors og frivillige organisasjoner som er til stede i de to landene. Pengene skal styrke den lokale hjelpeinnsatsen.
 
FN jobber allerede med indonesiske og filippinske myndigheter for å kartlegge hva de rammede trenger. Norge har også bidratt med 300 millioner kroner til FNs nødhjelpsfond. Fondet blir brukt for å hjelpe land som rammes av akutte katastrofer som dette. Røde Kors sitt nødhjelpsfond har også fått norsk støtte.

Pressekontakt: Informasjonssjef Trond Viken (UD), mobil: 992 18 303.

Mer informasjon på Norges ambassade i Jakarta sin hjemmeside og UDs landsider.