Historisk arkiv

Norge hjelper Kina etter jordskjelvet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Norge gir to millioner kroner til Kina etter jordskjelvet 14. april. Pengene skal gå til Kinas Røde Kors.

Norge gir to millioner kroner til Kina etter jordskjelvet 14. april. Pengene skal gå til Kinas Røde Kors. 

Jordskjelvet rammet Qingahi-provinsen, nordvest i Kina. Tallet på omkomne er over 2000 og mer enn 12.000 er skadde. 15.000 boliger er jevnet med jorden og 100.000 mennesker er hjemløse. 

-  Det er trist at Kina nok en gang er rammet av et jordskjelv. Nå er det viktig at nødhjelpen kommer frem. Kinas Røde Kors har god erfaring med naturkatastrofer og hjelper Kinas mydigheter i redningsarbeidet, sier miljø- og utviklingsminster Erik Solheim.

Qingahi-provinsen ligger på grensen til Tibet, 4000 meter over havet. Det bor få mennesker i området og veiene er dårlige. Det gjør at det tar tid å få inn både mannskap og utstyr.  

-  Kinas Røde Kors hjelper til med egne søk- og redningsteam, helsepersonell og ambulanser. I tillegg i deler de ut tepper, telt og varme klær, sier Solheim.

Pressekontakt: Pressevakten for utviklingssaker, mobil 913 95 000 (ikke sms). 

****

Pressemeldinger og nyheter om bistand og utvikling skal være lett å lese. Solheims rådgivere bruker Liks til å teste hvor enkle tekster er å lese. Teksten du nå leser har en verdi på 31. Det er det samme som i ukeblad. Les mer om kampen for et enklere språk i staten hos Klarspråk.no.