Historisk arkiv

Gir 5 millioner til medisiner og utstyr i Haiti

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Norge styrker samarbeidet med cubanske leger i Haiti. Ytterligere 5 millioner kroner går til kolera-medisiner og utstyr.

Den nye avtalen fokuser på tiltak i forbindelse med kolerautbruddene i Haiti.

- Jeg er glad for at vi styrker samarbeidet med Cuba i Haiti. Kolerautbruddene vi nå er vitne til minner oss om hvor sårbar den haitianske befolkningen er. Gjennom de cubanske legene når vi ut til folk som lider, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.

Avtalen mellom Cuba og Norge ble undertegnet i dag, og er en videreføring av avtalen om helsesamarbeid i Haiti som ble inngått umiddelbart etter jordskjelvet i januar.

Cuba har gjennom mange år spilt en viktig rolle i helsevesenet i Haiti. Over 930 cubanske leger og helsepersonell arbeider i dag over hele landet og mer enn 500 haitianske leger har fått sin utdanning gratis på Cuba. 

Få svar på flere spørsmål om Haiti og Norges innsats her.

Pressekontakt: Pressevakten for utviklingssaker: 913 95 000 (Ikke SMS)

 ****

Pressemeldinger og nyheter om bistand og utvikling skal være lett å lese. Solheims rådgivere bruker Liks til å teste hvor enkle tekster er å lese. Denne pressemeldingen har en verdi på 36. Det er det samme som i ukeblader. Les mer om kampen for et enklere språk i staten hos Klarspråk.no