Historisk arkiv

Utenriksdepartementet

Bolivias president besøker Norge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Bolivias president Evo Morales kommer på offisielt besøk til Norge 19.-21. mai. Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim er vert for besøket.

Bolivias president Evo Morales kommer på offisielt besøk til Norge 19.-21. mai. Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim er vert for besøket. 

Hensikten med besøket er å videreføre dialogen om hvordan Norge kan bidra til en positiv utvikling i Boliva. Forvaltning av gassressurser og urfolks rettigheter er aktuelle tema. Klimaforhandlinger og veien fram mot toppmøtet i Mexico til høsten vil også være et sentralt tema.  

Bolivia er et av de fattigste landene på den vestlige halvkule. Evo Morales ble i 2005 den første presidenten med urfolksbakgrunn i Bolivia. Solheim besøkte Bolivia i 2006 og 2007. Norge opprettet i 2007 en ambassadeseksjon i La Paz for å styrke samarbeidet med Bolivia.  

Morales vil under sitt besøk ha samtaler med blant andre Solheim, utenriksminister Jonas Gahr Støre og stortingspresident Dag Terje Andersen. Det blir også audiens hos H.M. Kongen og lunsj på Slottet.  

Presidenten avslutter sitt besøk i Karasjok. Der vil han møte blant andre sametingspresident Egil Olli og delta på et arrangement på Sametinget. 

President Morales og Solheim møter pressen torsdag 20. mai. De vil begge samme dag delta på et åpent dialogmøte om klimakrisen. Møtet er i regi av Norwegian Latin America Research Network på Universitetet i Oslo. 

Pressen bes ta kontakt for mer info.

Pressekontakt: Pressevakten i UD (utviklingssaker), mobil 913 95 000. 

Pressemeldinger og nyheter om bistand og utvikling skal være lett å lese. Solheims rådgivere bruker Liks til å teste hvor enkle tekster er å lese. Teksten du nå leser har en verdi på 39. Det er det samme som i ukeblad. Les mer om kampen for et enklere språk i staten hos Klarspråk.no.