Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Øker støtten til ofre for tørke på Afrikas Horn

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Norge øker støtten til tørkekatastrofen på Afrikas Horn med 33 millioner kroner. – Jeg er svært bekymret for befolkningen på Afrikas Horn. Mange er nok en gang rammet av to katastrofer på en gang; både konflikt og tørke, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.

Norge øker støtten til tørkekatastrofen på Afrikas Horn med 33 millioner kroner.

– Jeg er svært bekymret for befolkningen på Afrikas Horn. Mange er nok en gang rammet av to katastrofer på en gang; både konflikt og tørke, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.

Ifølge FN er det opp mot 10 millioner mennesker som mangler mat. Matvareprisene er svært høye. Afrikas Horn befinner seg i en vedvarende krise som følge av den langvarige konflikten i Somalia.

­– Det gjør konsekvensene av tørken enda verre. Mange somaliere flykter nå til Etiopia og Kenya, som også er rammet av tørken. Mange flykter også til den krigsherjede hovedstaden Mogadishu, sier Solheim.

Norge har lenge bidratt til å redusere sårbarheten til dem som rammes. Samtidig er det viktig å bidra når situasjonen forverres drastisk. Norge øker derfor vår humanitære støtte med 33 millioner kroner til 233 millioner kroner. Pengene går gjennom FN, Røde Kors og norske organisasjoner som jobber i området.

- Vi følger utviklingen tett og vurderer sitasjonen fortløpende, sier Solheim.

Norge ble varslet allerede i oktober 2010 om at Afrikas Horn kunne bli rammet av tørke etter værfenomenet La Ninà. Norge bidro derfor tidlig i år med omlag 200 millioner kroner til de viktigste humanitære aktørene på Afrikas Horn, inkludert FNs nødhjelpsfond.

Pressekontakt: Pressevakten for utviklingssaker, mobil 913 95 000 (ikke sms).

***

Pressemeldinger og nyheter om bistand og utvikling skal være lett å lese. Solheims rådgivere bruker Liks til å teste hvor enkle tekster er å lese. Denne pressemeldingen har en verdi på 38. Det er det samme som i ukeblader. Les mer om kampen for et bedre og klarere språk i staten hos Klarspråk.no.