Historisk arkiv

Vietnam

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

I 2003 ble menneskerettighetsdialogen mellom Norge og Vietnam formalisert ved et norsk delegasjonsbesøk der det inngikk representanter fra Utenriksdepartementet, NORAD, Høyesterett og Universitetet i Oslo.

Menneskerettighetsdialogen mellom Norge og Vietnam ble formalisert i 2003, og består av politiske konsultasjoner på menneskerettighets- og bilaterale spørsmål, samt parallelle faglige ekspertseminar. Tema for ekspertseminarene varierer noe fra år til år, de siste årene har fokus vært rettet mot rettsstatsutvikling, offentlighetslovgivning og likestilling.

Menneskerettighetsdialogen legger også vekt på prosjektsamarbeid mellom norske og vietnamesiske partnere. Den største norske prosjektpartneren er Senter for Menneskerettigheters Vietnam-program, som blandt annet har bistått i opprettelsen av et masterprogram i internasjonale menneskerettigheter og i utredningen av lovutkast til en offentlighetslov. Annet prosjektsamarbeid inkluderer blandt annet erfaringsutveksling om trepartssamarbeid. LO og NHO har prosjekter i Vietnam, for å spre kunnskap om denne formen for samarbeid.