Historisk arkiv

Indonesia

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Menneskerettighetsdialogen med Indonesia ble formelt åpnet i Jakarta i april 2002 og anses av begge land å utgjøre en hjørnestein i det bilaterale forholdet.

Menneskerettighetsdialogen med Indonesia ble formelt åpnet i Jakarta i april 2002 og anses av begge land å utgjøre en hjørnestein i det bilaterale forholdet. Dialogen består av politiske konsultasjoner på statssekretær/statsråd-nivå og ekspertseminar med norske og indonesiske eksperter fra forskningsmiljøer, offentlige institusjoner og frivillige organisasjoner.

Ekspertseminaret har de siste årene fokusert på temaene inter-religiøs dialog og toleranse, barns rettigheter og menneskerettigheter i sikkerhetssektoren. Tidligere har tema blant annet vært etablering av menneskerettighetsdomstoler og korrupsjon innen rettsvesenet.

I mai 2002 ble det opprettet et Indonesia-program ved Senter for menneskerettigheter. Programmet jobber blant annet med menneskerettighetsundervisning, rettsreform, menneskerettigheter i militær- og sikkerhetssektoren og styrking av Indonesia-kompetansen i Norge. Det er nær sammenheng mellom de temaer som behandles i de offisielle dialogmøtene og de områdene Indonesia-programmet er engasjert på.