Forslag om endring av rapporteringskrav innenfor finansielle tjenesteytelser og investeringsstøtte

Europa-Parlamentets og Rådets Forordning om endring av forordning (EU) nr. 1092/2010, (EU) nr. 1093/2010, (EU) nr. 1094/2010, (EU) nr. 1095/2010 og (EU) 2021/523 vedrørende visse rapporteringskrav innenfor finansielle tjenesteytelser og investeringsstøtte

Proposal for a REGULATION OF THE EUROPEAN PARLIAMENT AND OF THE COUNCIL amending Regulations (EU) No 1092/2010, (EU) No 1093/2010, (EU) No 1094/2010, (EU) No 1095/2010 and (EU) 2021/523 as regards certain reporting requirements in the fields of financial services and investment support

Sakstrinn

  1. Faktanotat
  2. Foreløpig posisjonsnotat
  3. Posisjonsnotat
  4. Gjennomføringsnotat

Opprettet 14.11.2023

Spesialutvalg: Kapitalbevegelser og finansielle tjenester

Dato sist behandlet i spesialutvalg:

Hovedansvarlig(e) departement(er): Finansdepartementet

Vedlegg/protokoll i EØS-avtalen:

Kapittel i EØS-avtalen:

Status

Forslag til regler er på høring i EU-kommisjonen. 

Sammendrag av innhold

Finansielle institusjoner og andre enheter som er aktive på finansmarkedene, er pålagt å rapportere et bredt spekter av opplysninger for å gjøre det mulig for Unionens og de nasjonale myndigheter som overvåker det finansielle systemet å overvåke risikoer, sikre finansiell stabilitet og markedsintegritet og beskytte investorer og forbrukere av finansielle tjenester i Unionen.

Rapporteringskrav spiller en viktig rolle i å sikre grundig overvåking og korrekt håndheving av lovgivning. Rapporteringskrav kan imidlertid også pålegge foretakene en stor administrativ byrde og det er derfor viktig å strømlinje rapportertingskravene og utnytte den innsamlede informasjonen på en mest mulig effektiv måte. 

Forslaget legger derfor for det første opp til å lette utveksling av informasjon mellom myndigheter som overvåker finanssektoren, samt å sikre konsolidering av rapportering som per nå utføres i henhold til ulike krav. Målet er å redusere den administrative byrden for rapporterende enheter og myndigheter ved å unngå overlappende forespørsler. 

I tillegg vil forslaget også lette Kommisjonens mulighet til å innhente anonymisert data for å utarbeide politikk og gjennomføre konsekvensanalyser og evalueringer. 

For å ytterligere utnytte nyttervedien av de rapporterte dataene innenfor forskning og innovasjon, foreslås det videre å tillate at myndighetene deler innsamlet informasjon med finansinstitusjoner, forskere og andre enheter med en legitim interesse. På grunn dataenes sensitive karakter foreslås det imidlertid å innføre spesifikke obligatoriske betingelser for videreutnyttelse av disse dataene, herunder anonymisering av personopplysninger og ikke-personopplysninger for å forhindre identifisering av individuelle finansinstitusjoner og beskyttelse av konfidensiell informasjon.

Til sist legger forslaget opp til å endre hyppigheten av rapporteringen om InvestEU-programmet fra halvårlig til årlig. Dette gjøres for å redusere arbeidsbelastningen for partnere, finansielle formidlere, små og mellomstore bedrifter og andre selskaper.

Merknader
Rettslige konsekvenser

Forslaget endrer forordning (EU) nr. 1092/2010, (EU) nr. 1093/2010, (EU) nr. 1094/2010 og (EU) nr. 1095/2010 som er gjennomført i Lov om EØS-finanstilsyn. 

Økonomiske og administrative konsekvenser

Reglene forventes ikke å få vesentlige økonomiske eller administrative konsekvenser for myndigheter/foretak/forbrukere.

Sakkyndige instansers merknader

Finanstilsynet har vurdert forslaget som EØS-relevant og akseptabelt. 

Vurdering

Regelverksforslaget refererer til Data Governance Act som ennå ikke er gjennomført i norsk rett. 

Finanstlsynet vurderer at rettsakten er relevant og akseptabel. 

Andre opplysninger

Nøkkelinformasjon

Institusjon: Parlament og Råd
Type rettsakt: Forordning
KOM-nr.: KOM(2023)593
Basis rettsaktnr.:

Norsk regelverk

Høringsstart:
Høringsfrist:
Frist for gjennomføring: