Presseinvitasjon

Mæland til Myanmar

Næringsminister Monica Mæland besøker Myanmar 30. november - 3. desember 2014.

 
Inle Lake, Myanmar (Foto: Trond Viken, NFD)

Søndag 30. november har næringsministeren eget program i forkant av statsbesøket til Myanmar. Mæland planlegger å besøke et lokalt marked sammen med blant andre Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas. Temaet er hva mobiltelefoner betyr for hverdagen til folk flest. Myanmars utvikling og utfordringer knyttet til samfunnsansvar står også på programmet. Telenor er blant de aller første store internasjonale investorene i Myanmar, og har nettopp lansert mobiltjenester i landet.

– Det er god kontakt mellom norske og myanmarske myndigheter. Jeg er opptatt av hvordan norske bedrifter kan bidra til å bygge ut viktig infrastruktur, bruke naturressurser på en bærekraftig måte og bidra til god utvikling i Myanmar, sier næringsminister Monica Mæland. 

Næringsminister Monica Mæland og utenriksminister Børge Brende ledsager DD.MM. kong Harald og dronning Sonja under statsbesøket til Myanmar 1. – 3. desember. Representanter for norsk næringsliv deltar også. Presse som ønsker å dekke besøket må ha visum til Myanmar.

 NB: Frist for visumsøknad er mandag 13. oktober.

Les mer om statsbesøket og visumprosessen hos Utenriksdepartementet.

Til toppen