Kulturministeren vil ha gode eksempler fra frivilligheten

Mer enn 100 representanter fra frivillig sektor deltok på innspillsmøtet da kulturminister Linda Hofstad Helleland startet arbeidet med en stortingsmelding om den statlige frivillighetspolitikken mandag. Kulturministeren inviterte alle til å sende inn gode ideer til hva som bør inn i meldingen.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland på talerstolen og deler av salen med deltakere på innspillsmøte om ny frivillighetsmelding.
Mer enn hundre representanter fra frivilligheten var på innspillsmøtet mandag 12. juni. Innspillsmøtet i Oslo var det første av flere innspillsmøter. Foto: Ketil Frøland/Kulturdepartementet

- Forutsigbarhet og forenkling står helt sentralt i de signalene dere har kommet med i dag. Jeg ønsker meg nå enda flere nye ideer til meldingen fra de tusenvis som er frivillige rundt om i landet, sa kulturminister Linda Hofstad Helleland.

Kulturministeren understreket at meldingen skal speile det samfunnet og den frivilligheten vi har i Norge i dag.

- Vi skal lage framtidas frivillighetspolitikk i et samfunn som er i endring. Da må vi se etter nye tiltak, sa kulturministeren. Hun vil invitere tre av de som sender innspill til et møte på sitt kontor.

Innspill sendes til frivillighetsmelding@kud.dep.no og merkes med referanse 17/2851 innen 1. august 2017.

E-postadressen vil være åpen for generelle innspill til meldingen også etter denne fristen. Stortingsmeldingen om den statlige frivillighetspolitikken skal være ferdig høsten 2018. 

Til toppen