Norge og Pakistan diskuterte jenters rett til utdanning

Dette innholdet er mer enn 6 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Statsminister Erna Solberg og Pakistans statsminister Nawas Sharif diskuterte viktigheten av å sikre jenters utdanning da de møttes i Oslo i dag.

I forbindelse med høynivåkonferansen om utdanning for utvikling i Oslo 6. og 7. juli, hadde statsminister Solberg og statsminister Sharif et eget møte.

Statsminister Sharif benyttet anledningen til å kondolere i forbindelse med bortgangen til Leif Larsen, Norges ambassadør til Pakistan som døde i en helikopterulykke i mai.

De to statsministerne snakket sammen både i lys av at Malala Yousafzai fikk Nobels fredspris i fjor og at utdanning er et viktig virkemiddel mot intoleranse og radikalisering. De diskuterte videre kampen mot terror. Statsminister Erna Solberg gjentok også den norske holdningen mot dødsstraff.

- Internasjonal støtte til stabiliseringen av Afghanistan var også et tema under møtet. Den positive utviklingen i forholdet mellom de to landene er av stor betydning for å sikre en fredelig utvikling i Afghanistan, sier Solberg.

Den pakistanske statsministeren understreket behovet for utenlandsinvesteringer, særlig på energifeltet. Han betrakter dagens signering av avtalen mellom det norske solenergiselskapet Scatec Solar og Nizam Energy i Pakistan som et skritt i riktig retning.

Norsk bistand til Pakistan er årlig på 100 millioner kroner. Utdanning er et hovedsatsingsområde.
Statsminister Solberg poengterte behovet for internasjonalt samarbeid innenfor utdanning, men det er opp til nasjonale myndigheter å foreta de endelige prioriteringene.