Norge tar lederrolle i global utdanning

Dette innholdet er mer enn 6 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

6.- og 7. juli møtes ledere fra hele verden i Oslo for å mobilisere til felles innsats for utdanning i land rammet av krise, konflikt og fattigdom. FNs generalsekretær Ban Ki-moon og fredsprisvinner Malala Yousafzai åpner høynivåkonferansen sammen med statsminister Erna Solberg og utenriksminister Børge Brende.

For første gang kommer statsledere og ministre, ledere for en rekke FN-organisasjoner, sivilt samfunn, internasjonale organisasjoner og privat næringsliv – til sammen rundt 400 aktører – for å gjøre et krafttak for utdanning. 

58 millioner barn og 63 millioner ungdom går fortsatt ikke på skole. Mange av dem bor i land rammet av krise og konflikt. Blant temaene på konferansen er finansieringsmekanismer, nye partnerskap med privat sektor og ny teknologi.

- Konferansen er et eksempel på at Norge tar en lederrolle for å bidra til at det internasjonale samfunn skal sette inn et krafttak for utdanningssektoren og prioritere god og relevant utdanning for alle i årene som kommer, sier statsminister Erna Solberg.