Kunnskapsdepartementet

Høring EU-kommisjonens grønnbok om finansiell tjenesteyting overfor forbrukere KOM (2007) 226


Vi viser til brev 16. mai 2007 vedrørende EU-kommisjonens grønnbok om finansiell tjenesteyting overfor forbrukere - KOM (2007) 226.

Kunnskapsdepartementet har etatsstyringsansvar for Statens lånekasse for utdanning, og dermed det overordnede ansvaret for utdanningsfinansieringsordningene, herunder utdanningslån. Etter det vi kan se er det ikke denne typen ordninger som er målgruppen for grønnboken om finansielle tjenester.

Som et mulig innspill til spørsmål 10 (på side 19), gjør vi oppmerksom på at Kunnskapsdepartementet i 2006 satt i gang Program for basiskompetanse i arbeidslivet. Programmet skal sørge for at flere voksne kan skaffe seg den basiskompetanse som er nødvendig for å mestre krav og omstilling i arbeids- og samfunnsliv. Programmet skal prøve ut en offentlig finansieringsordning som gjør det praktisk enklere og økonomisk mer attraktivt for bedrifter og offentlige virksomheter å iverksette opplæring i grunnleggende ferdigheter for ansatte eller arbeidssøkere. Det har også som mål å skape økt bevissthet og åpenhet om behovene for å styrke lese-, skrive- og regneferdigheter og digital kompetanse og å øke kunnskapen om barrierer og suksessfaktorer i arbeidet med å styrke basiskompetansen i voksenbefolkningen. Kunnskapsdepartementet har det overordnede ansvar for utforming og iverksetting av programmet, men har delegert forvaltningsansvaret til Vox.


 

kd_fin_tjenesteyting.pdf