Finansnæringens Hovedorganisasjon

Høringsuttalelse - forslag til endring i forskrift om differensiering av forvaltningsgodtgjørelsen for verdipapirfondsandeler


Vi viser til deres brev 28.06.07 med forslag til endring i forskrift om differensiering av forvaltningsgodtgjørelsen for verdipapirfondsandeler.

Etter forslaget skal differensieringen baseres på verdien av den enkelte andelseiers samlede investering i fondet, og ikke som nå på det antallet eiendeler den enkelte andelseier har i fondet. Man foreslår også å gå også bort fra den nåværende ordning med at hver rabattsats bare skal gjelde innenfor sitt kvantumsintervall, såkalt "uekte trapp", og over til en såkalt "ekte trapp".

Finansnæringens Hovedorganisasjon mener at de to nevnte endringene vil føre til en mer oversiktlig pris- og rabattstruktur for kunder av norske verdipapirfond samtidig som de vil bidra til å styrke norsk fondsnærings konkurranseevne.

Selv om de foreslåtte endringene representerer et fremskritt sammenlignet med gjeldende regulering, vil de likevel etter vårt skjønn unødig begrense mulighetsområdet for forvaltningsselskapene til å innrette rabattstrukturen på en hensiktsmessig måte. Departementet bør nøye vurdere om differensieringen også kan skje etter flere kriterier så lenge det er et saklig grunnlag for differensieringen og kriteriene kan etterprøves. Vi viser i den forbindelse til høringsuttalelsen fra Verdipapirfondenes forening, og støtter de merknadene foreningen gir til Kredittilsynets forslag.

fnh.pdf