Brønnøysundregistrene

Høring 2007:10 - Om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (gjennomføring av EØS-regler tilsvarnde EUs tredje hvitvaskingsdirektiv i norsk rett


Vi viser til departementets ekspedisjon av 24.08.07.

Rapporteringspliktige.

Vi har gått igjennom utkastet til ny lov med forskrifter, og vi legger til grunn at ingen av de registre som føres av Brønnøysundregistrene, gjør at etaten for noen del av sin virksomhet faller inn under definisjonen av "rapporteringspliktig" etter lovutkastets § 2 nr. 1, jfr. utkastets § 4.

Vi kan heller ikke se at Brønnøysundregistrene for noen del av virksomheten bør defineres som "rapporteringspliktig". I den utstrekning arbeidet med registrering ved registrene skulle gi indikasjon på at det er foregått "rapporteringspliktige transaksjoner", vil jo saken allerede ha passert minst en rapporteringspliktig, for eksempel en revisor, advokat, eiendomsmegler, bank m.m.

Oppgaveplikt til det offentlige - Oppgaveregisteret

Brønnøysundregistrene fører også Oppgaveregisteret, og vi minner om at nye oppgaver som offentlige myndigheter pålegger næringsdrivende, skal meldes til Oppgaveregisteret.

Fysisk og elektronisk legitimasjon.

Som utsteder av "fysisk legitimasjon for juridiske personer", jfr. forskriftsutkastets § 5, har vi registrert at det ikke foreslås regler om "elektronisk legitimasjon for juridiske personer", jfr. s. 40, spalte 1, nederst, i NOU 2007:10. Dette gir som resultat at elektroniske dokumenter fra Foretaksregisteret eller Enhetsregisteret ikke vil kunne signeres elektronisk da "elektronisk legitimasjon" her ikke er en "gyldig legitimasjon".

Slik vi forstår utkastet, og utvalget, vil en "fysisk person" kunne legitimere seg med en "elektronisk legitimasjon", men dersom den fysiske personen opptrer på vegne av et foretak registrert i Foretaksregisteret, kan denne rollen kun legitimeres med en "fysisk legitimasjon", altså en firmaattest, utstedt av Foretaksregisteret.

Selv om Brønnøysundregistrene per i dag ikke kan tilby elektronisk signerte dokumenter, mener vi at "hvitvaskingsforskriften" ikke bør utelukke at det på dette område kan benyttes elektronisk kommunikasjon.

Brønnøysundregistrene arbeider også med realisering av henholdsvis virksomhetssertifikater og personsertifikater for ansatte (ansattesertifikater). Slike sertifikater vil også kunne representere ere tilfredsstillende elektronisk legitimasjon av juridiske personer og av ansattes roller i forhold til en juridisk person.

  

bronnoysundregistrene.pdf