Landsorganisasjonen i Norge

Høring - utkast til forskrift om adgang til å hente politiattest for ansatte i Norges Bank


LO savner en selvstendig vurdering fra departementets side i høringsdokumentet, og viser til departementets egne vurderinger i Ot.prp.nr. l 1 (2006 -2007) om lov om endringer i finanslovgivningen mv. punkt 5.

Den europeiske menneskerettskonvensjonen (EMK) artikkel 8 skal verne retten til respekt for privatliv og familieliv. For å oppfylle kravene i EMK, skal ikke flere enn nødvendig måtte levere politiattest. Attesten skal begrenses til å gjelde kun enkelte nærmere angitte straffbare forhold, en såkalt avgrenset politiattest. EMK gir etter vår oppfatning ikke adgang til å kreve at allerede ansatte i Norges Bank skal avlevere politiattest.

LO oppfatter at forslaget fra Norges Bank legger opp til en såkalt uttømmende politiattest som går langt ut over kravene i EMK. LO mener også at Norges Bank ikke er i en særstilling i forhold til sikkerhet og kan sidestilles med kontrolltiltak i Storting, departement og lignende. LO mener derfor at det ikke foreligger grunnlag for å kreve uttømmende politiattest av alle ansatte, men det må eventuelt begrenses til enkelte stillingskategorier, etter en individuell vurdering.

Norges Bank har allerede i dag en rekke sikkerhets- og kontrolltiltak. Samarbeid mellom ansatte, deres tillitsvalgte og ledelsen er grunnleggende faktorer for å utvide en god sikkerhetskultur. Dette samarbeidet må bygge på gjensidig tillit. Det foreslåtte kontrolltiltaket kan lett føre til det motsatte og vil kunne oppleves som en stor belastning for den enkelte ansatt. Personvernnemnda har i tidligere saker slått fast at kontrolltiltak som griper inn i personvernet, skal vurderes individuelt i forhold til den enkelte stilling og ikke på generelt grunnlag.

LO kan ikke se at det foreligger grunnlag for at alle ansatte i Norges Bank skal kunne bli avkrevd uttømmende politiattest. Etter arbeidsmiljølovens kapittel 9, kan arbeidsgiver bare iverksette kontrolltiltak overfor arbeidstaker når tiltaket har saklig grunn i virksomhetens forhold og at det ikke innebærer uforholdmessig belastning for arbeidstakere. LO kan ikke se at dette er tilfelle i forhold til forslaget fra Norges Bank.

lo.pdf