Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund v/NBFF

v/Norges Banks Funksjonærforbund

Høring - Forskrift om adgang til å innhente politiattest for ansatte i Norges Bank 


YS viser til høring vedrørende ovennevnte. YS-forbundet Norges Banks Funksjonærforening (NBFF) er den dominerende fagforening innen Norges Bank. Vi har mottatt høringsuttalelse fra NBFF og vedlegger uttalelsen.
 
Med vennlig hilsen
Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund - YS

_____________________________________________________

Høring - Utkast til forskrifter om adgang til å innhente politiattest for ansatte i Norges Bank


Norges Bank Funskjonærforbund (NBFF) har følgende kommentarer til ukastet til forskrifter:

Det er listet opp svært mange paragrafer, det bør utdypes nærmer for hvilken stilling de enkelte paragrafene er relevant for.

Forskriften er slik vi oppfatter den i hovedsak tilpasset opplysninger innhentet i forbindelse med nyansettelse. Men det vil også være aktuelt å innhente slik politiattest for allerede ansatte. NBFF frykter at opplysninger fra politiattesten kan bli tillagt vekt, bevisst eller ubevisst, i forhold de egentlig ikke er beregnet for. Dette kan være interne ansettelser, opprykk til høyere stillinger, tildeling av individuelle lønnstrinn etc.

Vi ønsker også å presisere at det er viktig at politiattest kun skal innhentes til den som tilbys stillingen (se § 3), slik at politiattesten ikke benyttes som et ledd i vurderingen av søkerne.

Når det innhentes politiattest for allerede ansatte, må den det gjelder informeres i forkant samt bli informert om resultatet og om hvilke personer i Norges Bank som er kjent med innholdet i politiattesten.

Vi forutsetter at de personene det gjelder gis innsyn i de opplysningene Norges Bank oppbevarer i sin journal/arkiv, dette bør fremkomme av forskriftene.

ys_nbff.pdf