Finansportalen

Høring - forslag til tiltak for å bedre konkurransen i markedet for fripoliser og pensjonskapitalbevis


Finansportalen viser til Deres brev av 1. juli 2008 om ovennevnte. Finansportalen står ikke oppført på listen over høringsinstanser. Finansportalen kan imidlertid komme til å spille en rolle ifm. gjennomføringen av de tiltak som foreslås, og vi ønsker derfor å gi noen synspunkter til kjenne.

Finansportalen stiller seg positiv til alle tiltak som bidrar til å skjerpe konkurransen i markedet for (forvaltning av) fripoliser og pensjonskapitalbevis. Vi støtter således på generelt grunnlag samtlige tiltak som foreslås i høringsnotatet, herunder en fjerning av flyttegebyret.

Finansportalens viktigste konkurransepolitiske rolle er å gjøre forbrukerne i stand til å nyttiggjøre seg konkurransen mellom selskapene. Dette gjør vi ved å styrke forbrukernes forhandlingskompetanse, bl.a. gjennom å gi forbrukerne god og lett tilgjengelig oversikt over de alternativene som finnes i finansmarkedene. Vi vil i det følgende særlig kommentere forslag til tiltak som berører dette feltet.

Økt konkurranse forutsetter økt sammenliknbarhet

Finansportalen tilbyr i dag sammenliknbar informasjon på utvalgte produkter i markedene for bank-, forsikrings- og spareprodukter. Vi planlegger videreutvikling av portalen både knyttet til å gi bedre og mer utfyllende informasjon om produkter vi allerede omfatter, og å innta informasjon om nye produkter. Fripoliser og pensjonskapitalbevis er produkter vi per i dag ikke gir informasjon om, men som er med på listen over produkter vi ønsker å innta i fremtiden.

De forslag som stilles i høringsnotatet vil i stor grad berede grunnen til en raskere implementering av disse produktene i finansportalen når den tiden kommer. Dette gjelder spesielt tiltakene knyttet til å skjerpe informasjonsplikten, og i særdeleshet forslaget om å utarbeide et standardskjema for å sikre at informasjonen blir sammenliknbar.

Samtlige produkter finansportalen gir forbrukerne informasjon om, fremstilles på en standardisert måte for å sikre at informasjonen som gis er sammenliknbar. Arbeidet med å utarbeide et standardskjema for informasjon knyttet til fripoliser og pensjonskapitalbevis vil således uansett måtte gjøres når disse produktene skal inkluderes i finansportalen. Ettersom vi per i dag ikke har begynt arbeidet med å innta disse produktene, har vi heller ikke utfyllende kompetanse om hva et slikt standardskjema må og bør inneholde av informasjon. Vi foreslår imidlertid at det som oppfølging av de forslag til tiltak som nå drøftes nedsettes en arbeidsgruppe som far i oppgave å utarbeide et slikt standardskjema. En slik arbeidsgruppe bør ha medlemmer fra relevante næringsaktører, myndigheter og forbrukersiden, herunder finansportalen.

Fremstilling i finansportalen forutsetter fullgodt datagrunnlag

For å kunne utvikle standardskjema og sikre god og sammenliknbar presentasjon av fripoliser og pensjonskapitalbevis i finansportalen, trenger vi - som for alle andre produkter vi presenterer - et forholdsvis rikelig datagrunnlag. Disse dataene vil i hovedsak måtte leveres fra aktørene som tilbyr disse produktene. Vi har et godt samarbeid med finansnæringen, og i utgangspunktet full tillit til at næringen frivillig gir oss den informasjon vi trenger for å kunne fa disse produktene inkludert i finansportalen.
Det er imidlertid viktig at samtlige selskaper følger opp dette på en like god måte. Erfaringsmessig har ikke alle selskaper like god evne og/eller vilje til å levere den informasjon vi ber om for å sikre forbrukerne tilstrekkelig sammenliknbarhet mellom selskapenes ulike produkter. Det kan således være viktig at myndighetene har hjemmel som sikrer at selskapene kan pålegges enplikt til å levere informasjon til finansportalen.no.
Vi ser derfor svært positivt på forslaget til ny § 6 i forskrift 5. mai 1995 nr 581 om opplysningsplikt for avtaler om livsforsikring, der det heter at "... Kredittilsynet kan gi utfyllende regler om informasjonsplikt iht. første ledd og om hvordan informasjonen skal gis. ...". Etter vår vurdering vil det å innta en slik hjemmel i forskriften nå være å se fremover mot problemstillinger som kan komme til å oppstå, og samtidig legge til rette for at disse kan løses effektivt.

finansportalen.pdf