Statistisk sentralbyrå

Høring - utkast til forskrifter om egenhandel for ansatte i verdipapirforetak og om agenter tilknyttet verdipapirforetak


Det vises til Finansdepartementets brev av 27. mai 2008 vedrørende utkast til forskrifter om egenhandel for ansatte i verdipapirforetak og om agenter tilknyttet verdipapirforetak.

Statistisk sentralbyrå (SSB) vil i denne forbindelse fremheve at det av statistikkhensyn er vesentlig å kunne skille mellom finansiell og ikke-finansiell sektor, og ser det således som positivt at det opprettes et offentlig register over agenter tilknyttet verdipapirforetak. Det betyr at det blir enklere å identifisere tilknyttede agenter som inngår i finansiell sektor. Det er også viktig å kunne skille mellom foretak som har agentvirksomhet tilknyttet verdipapirforetak som hovedaktivitet og foretak som har agentvirksomhet tilknyttet verdipapirforetak som biaktivitet, da disse faller under ulike næringer i den statistiske næringsgrupperingen. I arbeidet med å identifisere foretakene er det viktig at registeret inneholder organisasjonsnummer.

Det er på den bakgrunn svært ønskelig fra SSBs side at Kredittilsynets register for agenter tilknyttet verdipapirforetak knyttes opp mot Enhetsregisteret i Brønnøysund. For å muliggjøre det foretrekker SSB at agenter tilknyttet verdipapirforetak er registreringspliktige i Kredittilsynets egne registre, og ikke at registreringen legges opp etter mønster av registreringen av forsikringsagenter.

Utover dette har SSB ingen merknader til det foreliggende høringsforslaget.
 

ssb.pdf