Eiendomsmeglerforetakenes Forening

Utkast til lovbestemmelser om finansinstitusjoners navnebruk - høringsuttalelse


Vi viser til Finansdepartementets høringsbrev av 15.02,08 med forslag til lovbestemmelser om finansinstitusjoners navnebruk. Høringsfristen er 15. mai 2008.

Eff savner en grundigere vurdering av behovet for forslaget, og ikke minst de avveiningene som må foretas når det gjelder hvilken måte navnebruken eventuelt skal reguleres på. Det vises i den forbindelse bl.a. til at Konkurransetilsynet i sin høringsuttalelse av 30.04.08 skriver at forslaget ikke er tilstrekkelig begrunnet, verken ut fra konkurransehensyn eller andre hensyn. Det konstateres for øvrig at Finansdepartementet har valgt å ikke synliggjøre overfor høringsinstansene viktige avveininger som må foretas ved en slik lovendring, og som bl.a. Kredittilsynet har redegjort for i sitt brev til departementet av 25.03.07.

Med bakgrunn i ovennevnte mener Eff at Finansdepartementet må foreta en grundigere utredning av problemstillingen for å vurdere behovet for nye lovbestemmelser om finansinstitusjoners navnebruk. Dersom departementet skulle komme til at det er behov for en lovendring, legger Eff til grunn at et nytt forslag blir sendt på høring.

eff.pdf