Justisdepartementet

Høring - gjennomføring av direktiv 2005/36/EF for revisorer


Vi viser til Finansdepartementets brev 7. januar 2009 vedrørende høring av forslag til gjennomføring i norsk rett av ovennevnte direktiv i forhold til revisorer. Vi viser samtidig til telefonisk kontakt 3. april i anledning saken, der det ble avtalt utsatt høringsfrist til noe over påske.

Vi har ingen merknader til innholdet i forslagene til endringer i revisorloven og - forskriften. Vi er i prinsippet også enig i vurderingene av gjennomføringsmåte i høringsbrevet punkt 5, dvs. at det legges opp til en kombinasjon av transformasjon av direktivreglene der det er hensiktsmessig, og henvisninger til mer omfattende direktivbestemmelser. Etter vårt syn kan imidlertid henvisningene til direktivbestemmelser sløyfes der direktivregelen er gjengitt på tilfredsstillende måte.

Vi har for øvrig tatt inn enkelte lovtekniske merknader som korrekturmerknader på vedlagte kopi av endringsforslagene. Vi nevner særskilt at vi har foreslått noen mindre endringer i revisorloven § 36 nytt tredje ledd for å oppnå bedre samsvar med den tilsvarende bestemmelsen i inkassoloven § 4 femte ledd.
 


 

jd.pdf