Miljøverndepartementet

Rapport fra arbeidsgruppen for CSR-rapportering – innspill til høring


Vi viser til brev fra Finansdepartementet av 26.10.2010 med høring av Rapport om utvidede krav til rapportering om samfunnsansvar i regnskapsloven.

Miljøverndepartementet stiller seg positiv til forslagene som presenteres i arbeidsgruppens rapport, og mener disse på en god måte følger opp Stortingsmelding nr. 10 om Næringslivets samfunnsansvar i en global økonomi.

Miljøverndepartementet vil likevel peke på et punkt i arbeidsgruppens forslag hvor det kan være mulig å styrke rapporteringskravene ytterligere. Dette gjelder unntakshjemmelen i forslaget til ny § 3-3 fjerde ledd. Det stilles her opp unntak for opplysningskravene i tredje ledd for foretak som har sluttet seg til FNs initiativ for samarbeid med næringslivet om en bærekraftig utvikling (Global Compact). En forutsetning for unntak er at foretaket har offentliggjort en fremskrittsrapport. Bestemmelsen åpner tilsvarende for unntak fra rapporteringskravet for foretak som har utarbeidet en offentlig samfunnsansvarsrapport basert på rammeverket til Det globale rapporteringsinitiativet (GR1). GRI er anbefalt brukt av Global Compact ved utarbeidelsen av fremskrittsrapporter. Miljøverndepartementet anbefaler at det stilles som krav i unntakshjemmelen knyttet til Global Compact at GRI er benyttet ved utarbeidelsen av fremskrittsrapporter. Dette vil også bidra til ytterligere å støtte opp om Det globale rapporteringsinitiativet.

 

 

miljoverndepartementet.pdf