Historisk arkiv

Det blir ingen fysisk undervisning på campus for studenter før 19.januar

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Regjeringen har, basert på råd fra helsemyndighetene, besluttet at all undervisning ved fagskoler, høyskoler og universiteter gjøres digital frem til og med 19. januar. Ansatte skal forholde seg til smittevernreglene i arbeidslivet for øvrig og reglene i den kommunen der de er.

– Målet med å forskyve den fysiske oppstarten er å dempe smittetrykket. Det betyr at de som ønsker og har anledning kan bli igjen der de har vært gjennom juleferien og unngå å sette seg på fly, tog eller buss for å reise tilbake til studiestedet, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H).

Fagskolene, høyskolene og universitetene må følge opp studentene

I midten av desember sendte Kunnskapsdepartementet ut en rekke punkter med forventninger til fagskolene, høyskolene og universitetene for hvordan de skulle planlegge det kommende semesteret. Dette inkluderte også tydelige forventninger til oppfølging av studentene for å motvirke de negative psykososiale konsekvensene av pandemien.

– Vi har vært forberedt på at smittesituasjonen gjorde at alle måtte gå over til digital undervisning også dette semesteret. Vi nærmer oss ett helt år med mye tid alene på studenthybelen, karanteneperioder og lite sosial kontakt. Jeg vet det er vanskelig for mange, og min tydelige beskjed til alle rektorene er at de må følge opp studentene sine og lage alternative faglige møteplasser.  Vi må alle sammen ta vare på hverandre, sier Asheim.

Les mer:

Endret 12. januar klokken 14.10: Tiltakene varer foreløpig til og med 19. januar, en dag lenger enn tidligere varslet. Mer informasjon om nye tiltak kommer mandag 18. januar.