Historisk arkiv

Ny handlingsplan mot spilleproblemer

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Kulturdepartementet

Kulturdepartementet har fastsatt ny handlingsplan mot spilleproblemer for perioden 2019-2021.

- Regjeringens pengespillpolitikk bygger på sosialt ansvar og tar hensyn til spillavhengige. , sier kulturminister Trine Skei Grande.

- Tiltakene omfatter både dataspill og pengespill. Ett av målene er å senke terskelen for å oppsøke behandling for spilleproblemer, og det skal bl.a.  utvikles en app mot spilleavhengighet. Mer forskning på spillfeltet er også høyt prioritert bl.a. ved utveksling av informasjon og deling av kunnskap. Informasjonsarbeid overfor finansieringsbransjen som tilbyr forbrukslån skal også styrkes, sier kulturminister Trine Skei Grande.  

Handlingsplanen er den femte i rekken siden 2005, og danner grunnlaget for regjeringens arbeid for å bekjempe spilleproblemer i Norge. Forslaget til ny handlingsplan er utarbeidet av Lotteritilsynet i samarbeid med Helsedirektoratet og Medietilsynet. Det er også innhentet innspill fra spillavhengighetsmiljøene, spillbransjen og forskningsmiljøene. 15 millioner kroner blir årlig satt av til tiltakene i handlingsplanen mot spilleproblemer.

Hovedmål for handlingsplanen    

  1. Færrest mulig skal ha problemer med spill
  2. Kunnskap om spill og spilleproblemer skal økes og deles
  3. Tidlig identifisering og god behandling av problemspillere

Handlingsplanen mot spilleproblemer