Historisk arkiv

Bollestad åpnet Norges stand på CIIE

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Onsdag åpnet landbruks- og matminister Olaug Bollestad Norges første stand på China International Import Expo (CIIE) i Shanghai.

– Fra norsk side er det en fremtidig eksport av svin og meierivarer som er spesielt interessant. Sterke varemerker, kvalitet og renhet er etterspurt i det kinesiske markedet, sier Bollestad. 

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad åpnet i dag Norges stand på CIIE
Landbruks- og matminister Olaug Bollestad åpnet i dag Norges stand på CIIE i Shanghai. Foto: Landbruks- og matdepartementet

I løpet av to år har CIIE blitt en av verdens ledende eksportmesser. Totalt er 150 land og over 3 000 bedrifter representert på det 300 000 kvadratmeter store messeområdet. 67 land har egne landpavilijonger, blant dem er Sverige og Finland. Norge er til stede i Shanghai med flere bedrifter innen landbruks- og matområdet (Tine SA, Aass Bryggerier, Sjømatrådet, Aker Biomarine AS, Norilia AS, og Vesteraalens AS, Cibus Maris Norway AS, Nordic Green Trade and Export AS, Viking Shanghai Industrial Co, Ltd, Trollvann, Blåbærgris, MarinPet AS, Norway King Crab, Norseaco AS, Møreforskning, Orkla, Elkem og Yara). Dette er et av de mest populære utstillingsområdene på CIIE hvor 120 land med bedrifter har stands. 

Fra CIIE messen.
I løpet av to år har CIIE blitt en av verdens ledende eksportmesser. Totalt er 150 land og over 3 000 bedrifter representert på messen. Foto: Landbruks- og matdepartementet

Fakta:

Kina eksporterte i 2018 jordbruksprodukter til Norge for ca 1200 millioner kroner, mens Norge på sin side eksporterte jordbruksprodukter for 115 millioner kroner til Kina - i hovedsak tilberedte næringsmidler, huder og skinn og drikkevann. 

Pressekontakt for landbruks- og matminister Olaug Bollestad i Kina: 
Heidi Eriksen Riise, +47 975 17 227. + 7 timer tidsforskjell.

Logo - Second Cina International Import Expo  (CIIE)
Foto: CIIE