Historisk arkiv

China International Import Expo  er åpnet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad var i dag gjest under åpningen av China International Import Expo (CIIE) i Shanghai. Kinas president Xi Jinping var vert for arrangementet og sto for den offisielle åpningen.

I løpet av to år har CIIE blitt en av verdens ledende eksportmesser. Totalt er 150 land og over 3 000 bedrifter representert på det 300 000 kvadratmeter store messeområdet. 67 land har egne landpavilijonger, blant dem er Sverige og Finland. Norge er til stede i Shanghai med flere bedrifter innen landbruks- og matområdet (Tine SA, Aass Bryggerier, Sjømatrådet, Aker Biomarine AS, Norilia AS, og Vesteraalens AS, Cibus Maris Norway AS, Nordic Green Trade and Export AS, Viking Shanghai Industrial Co, Ltd, Trollvann, Blåbærgris, MarinPet AS, Norway King Crab, Norseaco AS, Møreforskning, Orkla, Elkem og Yara). Det er et av de mest populære utstillingsområdene på CIIE hvor 120 land med bedrifter har stands.

Besøk til Kinas landpaviljong
Besøk til Kinas landpaviljong sto på programmet til landbruks- og matminister Olaug Bollestad i dag. Her var besøket godt forberedt. Foto: Det norske generalkonsulatet i Shanghai

– Kina er et interessant marked for eksport av norske jordbruksprodukter med høy kvalitet og lite bruk av medisiner i dyreholdet. Det er etterspurt i det kinesiske markedet, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

Fra norsk side er det en fremtidig eksport av gode meierivarer og kjøttvarer til det kinesiske markedet som er spesielt interessant.

Trendundersøkelser som er gjennomført i Kina i 2018 viser at det er et marked for produkter med sterke varemerker, kvalitet og renhet.

Fakta:

Kina eksporterte i 2018 jordbruksprodukter til Norge for ca 1200 millioner kroner, mens Norge på sin side eksporterte jordbruksprodukter for 115 millioner kroner til Kina - i hovedsak tilberedte næringsmidler, huder og skinn og drikkevann. 

Pressekontakt for landbruks- og matminister Olaug Bollestad i Kina: 
Heidi Eriksen Riise, +47 975 17 227. + 7 timer tidsforskjell.

Logo - Second Cina International Import Expo  (CIIE)
Foto: CIIE