Forsiden

Historisk arkiv

Program for dagen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: regjeringen.no

Her finner du program for dagen og informasjon om noen av artistene som skal delta i arrangementet.

Søndag 17. januar skal det markeres at kong Harald og dronning Sonja har vært Norges kongepar i 25 år. Kong Olav hadde vært konge i over 33 år da han døde 17. januar 1991.

I forbindelse med 25-årsmarkeringen blir det flere utendørsarrangementer i Oslo sentrum. Arrangementene er åpne for alle, og vil være spesielt tilrettelagt for barn og unge.

På Universitetsplassen blir det sceneshow og annen underholdning. På Slottsplassen og i Spikersuppa er det vinteraktiviteter.

Vinteraktiviteter på Slottsplassen starter opp fra kl. 11.00. Utlån av ski og snowboard til de som ikke har eget utstyr.

Kl. 12.30 Offisiell åpning på Universitetsplassen ved ordfører Marianne Borgen
Musikalsk innslag ved Helene Bøksle
Konferansier Erik Solbakken

Kl. 12.45 - 13.35 Kongefamilien til stede på Slottsplassen
Fakkelen til Ungdoms-OL føres fra Slottet til Universitetsplassen  

Kl. 13.00 Salutt – samtidig over hele landet, 21 skudd   

Kl. 13.30 - 14.00 Kunstløpshow i Spikersuppa
Unge talent ledet av Susanne L. Torgersen og Anna Pushkova

Kl. 14.00 -14.30 Sceneshow på Universitetsplassen
Vinner av MGPjr 2015 Thea
MGPjr finalist 2015 Henrik   
Unge talent fra Ungdommens Kulturmønstring
Musikk og dans ved artisten Raylee
Konferansier Erik Solbakken   

Kl. 14.30 -15.00 Snowboard- og freeskishow i Slottstrappa
"Kongen eller Dronningen av Slottstrappa" kåres

Fra Kl. 15.15 Tenning av lyslykter ved Slottstrappa
Det er også anledning for publikum til å ta med og tenne lys 

Kl. 14.50 -15.40 Sceneshow på Universitetsplassen
Morgan Sulele
Statsminister Erna Solberg
Daniel Kvammen
Dansegruppen Kingwings Crew
Dans til årets BlimE-låt 2015 sammen med Thea og Henrik fra MGPjr og Raylee
Bluegrassbandet Onkel Tuka
Helene Bøksle
Konferansier Erik Solbakken

Fra venstre: Daniel Kvammen (Foto: Ingrid Pop) , Morgan Sulele (Foto: Caroline/Universal), Thea (Foto: Hans Erik Lindbom), Henrik (Foto: Hans Erik Lindbom) og programleder Erik Solbakken (Foto: NRK)

Kl. 15.40 Kongefamilien går fra Slottet til Universitetsplassen
Publikum kan gjerne stå langs gangruta.

Statsministeren tar imot ved Aulatrappen. Nykomponert verk av Christian Eggen "Vær hilset"/ Salvete rex et regina  fremføres.

Kl. 16.00-17.30 Festforestilling i Universitetets Aula
Overføring av festforestillingen til storskjermer på Universitetsplassen

kl. 20.10 NRK1: Festforestilling – Kongepar i 25 år

Aktiviteter og matboder på Universitetsplassen er åpne fra 12.30 til 17.30. Vinteraktiviteter på Slottsplassen er åpne fra 11.00 til 16.00. Alle aktiviteter og underholdning er gratis og alle er velkommen.

NB! Eventyrstund pågår i tidsrommet det ikke er underholdning fra scenen.

Aktiviteter på Universitetsplassen

Jubileumsbok
Kom og skriv din personlige hilsen til Kongen og Dronningen. Boken er en gave til kongeparet.

Kroneverksted
Dette er dagen hvor alle inviteres til å være konge eller dronning. Bli med og lag din egen krone. Bruk fantasien, vi har masse gull, glitter og farger.

Tegneverksted
Hva gjør kongeparet når de har fri? Hvordan ser du ut som dronning? Tegn og fortell med farger. Ta med tegningen hjem som minne eller la andre få se kunstverket.

Barnetegninger
Gjennom høsten har barn og ungdom fra hele landet vært med å lage tegninger til Kongeparets jubileum. Disse vises fram på Universitetsplassen og som collage på storskjermer ved scenen. Noen tegninger fra hver skole, finner du også i den store Jubileumsboken.

Eventyrstund
Vi har en stor, varm og trivelig lavvo. Her fortelles spennende og morsomme folkeeventyr for alle.

Fotovegg
Rød løper, kongestoler og fotovegg med bakgrunnsbilde fra en av slottets saler.
Lag årets morsomste portrettbilde!

Jubileumspostkontor
Del begivenheten med de som ikke er tilstede! I jubileets eget postkontor, kan du på "gammelt vis", sende et kort til noen du er glad i. Konvolutten og poststempelet er selvfølgelig spesiallaget for denne dagen.

Aktiviteter på Slottsplassen

Aktivitetene er åpne fra kl. 11.00 til 16.00.

Skileik
Skiforeningen i samarbeid med Oslo Skikrets ønsker barn og unge i alle aldre velkommen til å være med på skileik på Slottsplassen. Skileiken er delt inn i forskjellige nivåer som vil være spennende og utfordrende for alle. Ta med egne ski eller lån gratis på Slottsplassen!

Skihopp
Skiforeningen i samarbeid med Oslo Skikrets stiller med to mini-hoppbakker der barn og unge kan få teste sine hoppferdigheter. Dette er et lavterskeltilbud der alle får mulighet å prøve denne tøffe idretten.

Kunstløp
Norges Skøyteforbund Kunstløp vil under ledelse av Susanne L. Torgersen og Anna Pushkova holde et kunstløpshow kl 13.30 med unge talent fra Oslo og omegn. Etter showet vil det bli anledning for alle til å lære noen kunster på skøyter under veiledning fra de unge kunstløperne som gjerne lærer barna piruetter.

Snowboard
Norges Snowboardforbund ønsker barn og unge velkommen til å prøve snowboard. Det vil være tilbud både til de aller minste, til de som aldri har forsøkt snowboard før og for de som har stått før. Snowboardforbundet låner ut utstyr.

Snowboard- og freeskishow
Fra 1230 vil trappa på Slottsplassen fylles av unge talent som viser triks og kunster. Dette blir garantert spektakulært og rått! Kl 1430 blir det Grand Finale og vi kårer "Kongen/Dronningen av Slottstrappa".

YOG
Ungdoms-OL arrangeres på Lillehammer 12. - 21. februar 2016, og i den forbindelse vil maskotten Sjogg være til stede på Slottsplassen. I tillegg vil det bli satt opp en is-sklie med to løp på 20 meter som barn og unge kan prøve. En skulpturpark av is viser alle idrettene det skal kjempes i under lekene. 

Skiskyting
På Skiskytter-VMs område kan barna prøve laserskyting, instruert av hele Norges skiskytterdronning Tora Berger! Du kan velge å bare skyte, eller å spenne på deg skiene og ta en runde i løypa før du skyter – akkurat som superstjernene skal gjøre under VM i Holmenkollen til vinteren! Du kan vinne flotte VM-effekter og vi trekker også en heldig vinner av billetter til VM i Holmenkollen.

Kringkastingsorkesteret (KORK)
Kringkastingsorkesteret (KORK). Foto: Anna-Julia Granberg Blunderbuss

Festforestilling

Regjeringens gave til kongeparet er også en festforestilling med Kringkastingsorkesteret (KORK) og norske artister som har preget kulturlivet de siste 25 årene. Programledere for forestillingen er Espen Beranek Holm og Lena Kristin Ellingsen. Musikalsk leder er Christian Eggen. Hans nyskrevne verk for anledningen Vær hilset/Salvete rex et regina fremføres i Universitetets aula.

Espen Beranek Holm og Lena Kristin Ellingsen
Espen Beranek Holm og Lena Kristin Ellingesen er programledere for festforestillingen. Foto: Oda Berby

På grunn av begrensede plasser i aulaen blir festforestillingen Kongepar i 25 år overført på storskjermer på Universitetsplassen og sendt på NRK1 samme kveld.