Historisk arkiv

Rapport fra NAFO - Kompetanseutvikling for barnehageansatte innen språklige og kulturelt mangfold- 2007-2008

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO) har med støtte fra Kunnskapsdepartementet gjennomført kompetanseutvikling innen språklig og kulturelt mangfold for barnehageansatte i 15 fylker. Kompetanseutviklingen ble etablert i nært samarbeid med høgskoler/universitet og fylkesmenn

Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO) har med støtte fra Kunnskapsdepartementet gjennomført kompetanseutvikling innen språklig og kulturelt mangfold for barnehageansatte i 15 fylker. Kompetanseutviklingen ble etablert i nært samarbeid med høgskoler/universitet og fylkesmenn. Tiltakene i 2007 har omfattet 150 barnehager fra 66 kommuner. Kompetansetiltakene skulle bidra til bevissgjøring og økt kompetanse om tospråklig utvikling og flerkulturelle perspektiver.

Målgruppen for kompetansehevingstiltakene har vært styrere, pedagogiske ledere, fagarbeidere, tospråklige assistenter og assistenter i barnehagene, samt vitenskaplig tilsatte fra høgskolene og universitetene. Kommunen som lokal barnehagemyndighet har også vært trukket med.

Tiltaket må ses i sammenheng med Kompetanse i barnehagen. Strategi for kompetanseutvikling i barnehagesektoren 2007 - 2010, tilskuddsordningen Tiltak for å bedre språkforståelsen blant minoritetsspråklige barn i førskolealder (jf Rundskriv F/02 - 2007) og strategiplanen Likeverdig opplæring i praksis! 2007 - 2009.
Se rapporten for nærmere beskrivelse av tiltakene.

Tiltaket er videreført i støtte fra Kunnskapsdepartementet for 2008 - 2009.

Les rapporten her