Historisk arkiv

Strategirådet for Statens pensjonsfond utland inviterer til seminar

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Finansdepartementet ga i januar i år Strategirådet for Statens pensjonsfond utland i oppdrag å utarbeide en rapport om den overordnede strategien for ansvarlig investeringspraksis. Strategirådet inviterer til seminar 20. juni.

Strategirådet skal blant annet gi en vurdering av hvordan de samlede ressursene og kompetansen i Finansdepartementet, Etikkrådet og Norges Bank best kan utnyttes for å styrke arbeidet med ansvarlig investeringspraksis. Rapporten skal bygge på erfaringer med arbeidet så langt og sammenlikninger med andre fond. Strategirådet skal vurdere hvordan en kan lukke eventuelle avvik fra beste praksis internasjonalt for ansvarlige investeringer slik at fondet blir en pådriver for utviklingen. Rådet skal legge fram sin rapport i oktober. Departementet legger opp til en åpen drøfting av rapporten der ulike interessenter inviteres til å komme med innspill.

Strategirådet vil konsultere ulike miljøer under arbeidet med rapporten. Rådet inviterer til seminar om ansvarlig investeringspraksis på Handelshøyskolen BI 20. juni 2013.

- Uavhengige, faglige gjennomganger er svært nyttige for vårt arbeid med å videreutvikle forvaltningen av pensjonsfondet. Det bidrar til åpenhet og debatt om viktige veivalg. Vi ønsker å ha en åpen prosess i arbeidet med rapporten fra Strategirådet. Dette seminaret bidrar til det, sier finansminister Sigbjørn Johnsen.

På seminaret vil Strategirådets leder, professor Elroy Dimson, gi en statusrapport om rådets arbeid så langt. Statssekretær Hilde Singsaas vil holde en presentasjon om arbeidet med ansvarlig investeringspraksis i Statens pensjonsfond utland. Hoveddelen av seminaret vil bestå av paneldebatter om temaene miljømessige og samfunnsmessige forhold, samt selskapsstyring. Panelene vil bestå av deltakere fra organisasjons- og næringsliv. Medlemmer av Strategirådet vil lede diskusjonene. Det vil bli mulighet for spørsmål fra salen.

 

 

 

For mer informasjon: