Historisk arkiv

Informasjonsavtale med British Virgin Islands

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

- fem avtaler på et halvt år

De nordiske landene undertegnet 18. mai nok en informasjonsutvekslingsavtale, den femte avtalen på et halvt år. Denne gangen med British Virgin Islands. Avtalen ble undertegnet i København.

De nordiske landene undertegnet 18. mai nok en informasjonsutvekslingsavtale, den femte avtalen på et halvt år. Denne gangen med British Virgin Islands. Avtalen ble undertegnet i København. I dag holdt Kristin Halvorsen innledning om det viktige nordiske arbeidet som gjøres for å bekjempe internasjonal skatteunndragelse.

- De siste måendene har vi inngått flere avtaler, noe som viser at oppmerksomheten vi har rettet mot dette arbeidet har gitt resultater. Avtalen med British Virgin Islands er et nytt steg i arbeidet med å stanse norske skattytere som prøver å skjule midler for norske skattemyndigheter, sier finansminister Kristin Halvorsen.

Det ble også inngått tilleggsavtaler om unngåelse av dobbeltbeskatning av fysiske personer, beskatning av internasjonal skips- og luftfart og om gjensidige overenskomster for regulering av internpriser mellom foretak med interessefellesskap.

Finansminister Kristin Halvorsen og avdelingsdirektør Per Olav Gjesti

Møte i regi av nordisk Ministerråd om det nordiske arbeidet mot skatteparadisene

Kristin Halvorsen innledet i dag på et møte i regi av nordisk Ministerråd om det nordiske arbeidet mot skatteparadisene. Disse informasjonsavtalene kombinert med de nye reglene for kontroll av utenlandske betalingskort vil gjøre det lettere for norske skattemyndigheter å få opplysninger om norske skattyteres midler og inntekter i utlandet. Dersom skattytere ikke opplyser om inntekter og formue i utlandet frivillig risikerer man, i tillegg til etterligning i inntil ti år, tilleggsskatt på inntil 60 prosent og i enkelte tilfeller politianmeldelse.

Tidligere er det inngått lignende avtaler med Jersey, Guernsey, Isle of Man, Cayman Islands og Bermuda. De nordiske landene har de senere årene samarbeidet om å forhandle frem avtaler om informasjonsutveksling i skattesaker med land som har sekretesselovgivning. Ytterligere forhandlinger er i gang, og flere avtaler skal undertegnes i nær framtid.