Historisk arkiv

Første skoledag for forventningsfulle elever

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen deltok i dag på markeringen av første skoledag på Hovin skole i Ullensaker kommune.

I disse dager starter skolen for om lag 60 000 forventningsfulle elever på første trinn i hele landet. Kunnskapsminister Kristin Halvorsen deltok i dag på markeringen av første skoledag på Hovin skole i Ullensaker kommune.

52 elever på første trinn og deres foreldre møtte til sin første skoledag. De ble møtt av rektor Kathrine Grønneberg, ordfører Harald Espelund og kunnskapsminister Kristin Halvorsen.

Skolen har en fadderordning for de nye elevene, og arrangementet ble innledet ved at årets elever på sjette trinn sang skolens egen sang. I sin tale til elever og foreldre la kunnskapsministeren vekt på godt skolemiljø, dyktige lærere og viktigheten av å lære seg å lese og regne.

- Lykke til med første skoledag alle sammen, sa kunnskapsminister Kristin Halvorsen før elevene på første trinn forsvant til sin aller første skoletime.

Gratis leksehjelp

 Nytt fra skolestart i høst er to timers gratis leksehjelp for alle elever på første til fjerde trinn.

- Leksehjelp skal sikre at alle elver har det samme utgangspunkt for å lykkes i skolen, uavhengig av hvor mye hjelp de får hjemme, sier Kristin Halvorsen.

 Se også Utdanningsdirektoratets sak på nett "Hva er nytt til skoleåret 2010-2011"


(Bilde: Kristin Halvorsen besøkte i dag Hovin skole i Ullensaker)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Bilde: Kristin Halvorsen besøkte Nesoddtangen skoles SFO og fikk informasjon om skolens leksehjelpopplegg mandag 9. august.)