Historisk arkiv

720 000 kroner Høgskolen i Nord-Trøndelag

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Høgskolen i Nord-Trøndelag skal styrke gründerkulturen ved høgskolen. Innovasjon Norge bevilger 720 000 kroner til høgskolens satsing.

Høgskolen i Nord-Trøndelag skal styrke gründerkulturen ved høgskolen. Innovasjon Norge bevilger 720 000 kroner til høgskolens satsing.

Høgskolen skal de to neste årene bla. gjennomføre gründercamp, ideverksteder, oppfølging av studentbedriftene, opprette et mentortilbud, samt forsterking av samarbeidet med næringsliv og virkemiddelapparat.

I Nord- Trøndelag utdannes kandidater som har viktig kompetanse til næringslivet i regionen. Studentene kan bidra til nyskaping og utvikling av næringslivet, sier kommunalminister Liv Signe Navarsete.

Skal sparke gründere i gang
Prosjektet i Nord-Trøndelag er en del av en større satsing for å styrke gründerkulturen ved landets høgskoler. Totalt 12,5 millioner kroner bevilges til ti prosjekter ved 13 høgskoler. Målet er å gjennomføre aktiviteter som hjelper studentene til å lage forretning av gode ideer.

– Vi vet at tilgang til nettverk, det å være del av et kunnskapsmiljø, er viktig for at oppstartsbedrifter skal lykkes. Vi vil samarbeide med utdanningsinstitusjonene for å bidra til å åpne dørene for studentene og skape gode bedrifter av gode ideer, sier administrerende direktør i Innovasjon Norge Gunn Ovesen.

Gir verdiskaping i distriktene
Høgskoler fra Finnmark i nord til Haugesund i vest har fått tildelt fra 2,9 millioner til 500 000 kroner hver. Noen høgskoler har gått sammen om felles prosjekter. Innovasjon Norge har behandlet søknadene og fordelt penger til prosjektene.

– Unge mennesker har ofte nyskapende forretningsideer, men de sliter med å sette ideene i verk. Gjennom denne satsinga hjelper vi fram ideer som sikrer verdiskaping i distrikter og byer over hele landet, sier kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete.


Kommunal- og regionaldepartementets pressetelefon: 22 24 25 00.