Historisk arkiv

Økologisk: Handlingsplan for økologisk mat

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Presseinvitasjon

Økologisk: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk inviterer til pressefrokost og presentasjon av handlingsplan for økologisk mat tirsdag 20. januar.

Økologisk: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk inviterer til pressefrokost og presentasjon av handlingsplan for økologisk mat tirsdag 20. januar.

Tid: Tirsdag 20. januar 2009, kl 09.30-11.30
Sted: Godt Brød, Theresegate 33, Majorstua, Oslo

  • Presentasjon av Landbruks- og matdepartementets handlingsplan for økologisk mat
  • Lansering av kampanje for økt produksjon av økologisk korn

Program for pressefrokost:

kl 09.30 Frokostforberedelser og fotomuligheter. Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk elter, baker og steker økologiske brødvarer assistert av daglig leder Øystein Løvlie, Godt Brød
kl 10.00 Servering av enkel frokost: Statsrådens brød + økopålegg
kl 10.05 Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk presenterer ”Handlingplan for økologisk mat” og lanserer kampanje for økt produksjon av økologisk korn
kl 10.20 Hva skal til for å nå 15-prosentmålet i 2015? Økokornets rolle i denne satsingen? Korte innlegg ved
         - Tron Skarpenes, kjededirektør NorgesGruppen/Ultra
         - Øystein Løvlie, daglig leder Godt Brød
         - Karin Røhne, optimeringssjef i Felleskjøpet Agri
         - Jan Albert Swift, kornbonde på Slagen i Vestfold
kl 10.30 Spørsmål i plenum
kl 10.45- 11.15  
Avslutning plenum. Separate intervjuer og fotomuligheter 

På grunn av servering ønskes tilbakemelding på hvem som stiller (se kontaktperson under).  

Handlingsplan for økologisk mat
Etterspørselen etter økologisk mat er sterkt økende i Europa og Nord-Amerika, hvor omsetningen har økt med 10-15 prosent årlig siden 2004. Også i Norge er etterspørselen nær doblet siden 2006. Regjeringen fastsatte i forbindelse med regjeringserklæringen i september 2005 en målsetting om at økologiske jordbruksprodukter innen 2015 skal utgjøre 15 prosent av den totale produksjonen og forbruket av jordbruksprodukter. Forbruket øker nå mer enn produksjonen. Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk ønsker å øke tempoet og styrke satsingen på økologisk mat. Satsingen er konkretisert i en egen Handlingsplan for økologisk produksjon og forbruk.

Kampanje for økt produksjon av økologisk korn
Kornet er selve nøkkelen til å kunne lykkes, både i forhold til matmel/bakerindustrien og i forhold til kraftfórindustrien. Økt produksjon av økologisk korn er avgjørende for å kunne øke produksjonen av økologisk egg, kalkun, kylling, ferskt kjøtt og melk mm. Det første tiltaket i Handlingsplanen er en kampanje for å øke produksjon av økologisk korn. 

Kontakt: Kontaktperson på vegne av Landbruks- og matdepartementet: Ole G. Hertzenberg, Faktotum Informasjon AS, mobil 90100442, www.faktotum.no

Økologisk: Det inviteres til pressefrokost om handlingsplan for økologisk mat tirsdag 20. januar kl 0930 hos Godt Brød på Majorstua i Oslo.