Historisk arkiv

Vedum besøker Graminor og Geno

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Presseinvitasjon:

Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum besøker Graminor og Geno mandag 15. oktober. Pressen er velkommen til å delta.

Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum besøker Graminor og Geno mandag 15. oktober. Pressen er velkommen til å delta. 

Dagen starter hos Graminor i Hamar. Der blir han vist rundt på anlegget og presentert for Graminors arbeid og planer. Deretter går turen til Store Ree i Stange der storfeavlsselskapet Geno har sin seminstasjon. Her vil Vedum presentere sin strategi for å få opp produksjonen av storfekjøtt. Han er i ferd med å opprette en ekspertgruppe som skal komme med innspill om hvordan man raskest når målet om å øke produksjonen av storfekjøtt.

Program mandag 15.10.

kl. 08.30 – 10.00: Besøket starter hos Graminor på Bjørke gård i Hamar (kart)

kl. 11.00 – 12.30: Besøk hos Geno på Store-Ree

Graminor er Norges selskap for planteforedling eid av flere aktører innen omsetning av såvarer sammen med staten ved Landbruks- og matdepartementet, Bioforsk og Universitetet for miljø- og biovitenskap. Geno er et samvirkeselskap for foredling av NRF-kyr og omsetning av storfæsæd. Selskapet er eid av norske melkeprodusenter.

Pressekontakt for landbruks- og matministeren:
seniorrådgiver Gunnar Syverud, mob: 909 54 713.
 

Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum
Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum besøker Graminor og Geno mandag 15. oktober. (Foto: Torbjørn Tandberg)