Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Fikk rekrutteringsråd fra unge landbruksinteresserte

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum mottok i dag rapporten fra Ungdomsrådet for landbruket. En "ung bonde-garanati" som øker tryggheten for å satse og en "null-visjon" for nedbygging av dyrka jord, er noen av rådene.

Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum mottok i dag rapporten fra Ungdomsrådet for landbruket. En "ung bonde-garanati" som øker tryggheten for å satse og en "null-visjon" for nedbygging av dyrka jord, er noen av rådene. 

Landbruks- og matministerens Ungdomsråd for Landbruket - Rapport

- Gi den unge bonden en lysende framtid i landbruket, er ett av rådene fra Ungdomsrådet som er en direkte følge av Landbruks- og matmeldingen Stortinget behandlet våren 2012. 

Vedum takket for at de 12 unge fra alle landsdeler har bruk tid og krefter på å komme med råd om hvordan gjøre det mer attraktivt for unge mennesker å velge en framtid i landbruket.

Ungdomsrådet ønsker seg også at det blir enklere å overta og starte opp gårdsdrift. Samtidig ber rådet om at det innføres kompetansekrav for å være en selvstendig, ansvarlig bonde. De undersstreker også at landbrukets rolle i samfunnet må synliggjøres.

- Jeg kommer til å lese denne rapporten med stor interesse. Den er ikke omfangsrik, men det er ikke det viktigste med slike rapporter. Ofte er det den ene setningen, eller en ide eller to som ingen har kommet på før, som blir videreført. Jeg vil lete etter disse ideene, sa landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum.

 Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum mottok i dag rapporten fra Ungdomsrådet for landbruket.
Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum mottok i dag rapporten fra Ungdomsrådet for landbruket. (Foto: LMD)
Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum med Ungdomsrådet for landbruket. På bildet, venstre, ovenfra: Jon Gaute Lunden fra Reddal i Grimstad, Anders Klaseide fra Eidsvoll, Kjerstin Lundgaard fra Ringsaker i Hedmark, Elisabeth Holand fra Vestvågøy i Nordland og Anne Karin Grødeland fra Orre i Rogaland. I midten, ovenfra: landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum, Anne Rakel Haaland fra Audnedal i Vest-Agder og Ingeborg Johansen fra Tromsø. Høyre, ovenfra: Erling Veie fra Skogn i Nord-Trøndelag, Martin Braanaas Kleppe fra Førde, Nils Håvard Øyås fra Melhus i Sør-Trøndelag, Erica Hogstad Fjæran fra Steinkjer i Nord-Trøndelag og Øyvind Aukrust fra Oslo.
Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum med Ungdomsrådet for landbruket. På bildet, venstre, ovenfra: Jon Gaute Lunden fra Reddal i Grimstad, Anders Klaseide fra Eidsvoll, Kjerstin Lundgaard fra Ringsaker i Hedmark, Elisabeth Holand fra Vestvågøy i Nordland og Anne Karin Grødeland fra Orre i Rogaland. I midten, ovenfra: landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum, Anne Rakel Haaland fra Audnedal i Vest-Agder og Ingeborg Johansen fra Tromsø. Høyre, ovenfra: Erling Veie fra Skogn i Nord-Trøndelag, Martin Braanaas Kleppe fra Førde, Nils Håvar Øyås fra Melhus i Sør-Trøndelag, Erica Hogstad Fjæran fra Trondheim i Sør-Trøndelag og Øyvind Aukrust fra Oslo. (Foto: LMD)
Til toppen