Historisk arkiv

Miljøinformasjon ut til folket i Polen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Miljøverndepartementet

Takket være god hjelp fra Statens kartverk er det i Polen nylig startet opp et prosjekt for å modernisere offentlig forvaltning og gjøre geografisk informasjon mer tilgjengelig og publikumsvennlig.

Prosjektet er finansiert med EØS-midler. EØS-midlene er den prislappen Norge betaler for å være en del av det indre marked. Disse midlene, rundt ni milliarder kroner over fem år, skal bidra til sosial og økonomisk utvikling i de ti landene som ble EU-medlemmer i 2004. Ca en milliard av disse skal gå hvert år til Polen.  EØS-midlene går til viktige satsinger på mange samfunnsområder. 

Statens kartverk er norsk samarbeidspartner for provinskartverket i Mazowieckie som har fått ca 37 mill.kr i støtte fra EØS-midlene.

Prosjektet som nylig er satt i gang vil gå over fem år. Målet er å skanne papirkartene og samle all digital informasjon inn i en felles database. Dette vil gi grunnlag for å etablere ulike tjenester som kan bidra til å modernisere offentlig forvaltning og gjøre den mer publikumsvennlig, slik vi er kommet langt med i Norge. Hvis prosjektet lykkes vil det kunne rulles ut i stor skala over hele landet.

Statens kartverk er involvert i ytterligere fem nye prosjektsøknader.

Miljøvernminister Helen Bjørnøy får en orientering om Kartverkets engasjement i Polen under sitt besøk i Warszawa 30. mars. 

For nærmere informasjon: Erland Røed, Statens kartverk, 32 11 83 08/92 88 92 25