Historisk arkiv

Sikrere og mer effektiv transport med "IKT og ITS"

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

- Bruk av informasjonsteknologi og såkalte "intelligente transportsystemer", ITS, kan være med på å gjøre person- og godstransport enda sikrere og mer effektiv, sier samferdselsminister Liv Signe Navarsete. (20.02.06)

Pressemelding

Nr.: 12/06
Dato: 20.02.06

Sikrere og mer effektiv transport med "IKT og ITS"

- Bruk av informasjonsteknologi og såkalte "intelligente transportsystemer", ITS, kan være med på å gjøre person- og godstransport enda sikrere og mer effektiv.

Dette sier samferdselsminister Liv Signe Navarsete i forbindelse med at Samferdselsdepartementet, for 2006, har gitt tilsagn om i alt 600 000 kroner til Sintef og Transportøkonomisk institutt (TØI) til prosjektet "IKT/ITS i transportsektoren". Dette fellesprosjektet vil gå over en periode på to år og skal være ferdig i slutten av 2007.

Prosjektet vil gå nærmere inn på hva begrepet ITS (intelligente transportsystemer) omhandler og hvordan man kan bruke ITS som et verktøy for å få til gode løsninger i transportsektoren. Man vil se på tidligere nasjonale og internasjonale ITS-prosjekter og blant annet gjennomgå evalueringer av slike prosjekter. I prosjektet vil man også se på mulighetene for å løse framtidige utfordringer i transportsektoren og hva myndighetene kan bidra med i denne sammenheng.

Til redaksjonen

Oversikt over litteratur om bruk av IKT/ITS i transportsektoren – se blant annet:
http://www.itsnorge.no