Historisk arkiv

Travel start på FNs kvinnekommisjon i New York

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Statssekretær Ingrid Fiskaa og den norske delegasjonen hadde et tett og effektivt program på FNs kvinnekommisjon i New York onsdag. Kvinner, fred og sikkerhet sto i sentrum.

Statssekretær Ingrid Fiskaa og den norske delegasjonen hadde et tett og effektivt program på FNs kvinnekommisjon i New York onsdag. Kvinner, fred og sikkerhet sto i sentrum. Men det ble også tid til grasrot-arrangement om kvinner og klima. Norske og internasjonale medier fulgte aktivt med.

Dagen startet med morgenmøte hos den norske FN-delegasjonen. Der deltok en fargerik forsamling fra norske organisasjoner, med Forum for kvinner og utvikling (Fokus) i spissen.

Se bilder fra Kvinnekommisjonen på FN-delegasjonens Flickr-side. Du kan også følge både UD og FN-delegasjonen på Twitter.

I FNs kaffebar traff Fiskaa Afghanistans kvinneminister Husn Banu Ghazanfar.

Afghanistans kvinneminister i samtale med statsekretær Ingrid Fiskaa. (Foto: Martin Lerberg Fossum, FN-delegasjonen)

- Norge er bekymret over afghanske planer for sterkere statlig kontroll over krisesentrene for kvinner, sier Fiskaa.

Forslaget innebærer blant annet at kvinner må be familien sin om lov til å søke tilflukt på et krisesenter.

Les også: FN-ambassadørens blogg.

Statssekretær Fiskaa møtte USAs likestillingsambassadør Melanne Verveer, sammen med statssekretær Henriette Westhrin i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet. Møtet ble et gjensyn mellom gode samarbeidspartnere.

- Kvinner, fred og sikkerhet sto i sentrum. Vi diskuterte planene om videre norsk-amerikansk samarbeid i Den demokratiske republikken Kongo og utvekslet vurderinger om Afghanistan og Sudan, sier Fiskaa.

F.v. Henriette Westhrin (BLD), ), USAs globale likestillingsambassadør Melanne Verveer, statssekretær Ingrid Fiskaa (UD). Foto: Martin Lerberg Fossum, FN-delegasjonenDe drøftet også hvordan Norge og USA best kan bidra til å styrke FNs organisasjon for kvinners rettigheter og likestilling (UN Women).

Fiskaa deltok også på den internasjonale lanseringen av Nepals nasjonale handlingsplan. Les mer om det her.

På slutten av en travel dag rundet Fiskaa av som hovedinnleder om kvinner og klima. Arrangementet var i regi av Norge, FNs utviklingsprogram (UNDP) og Huairou-kommisjonen. Nyhetsbyrået AFP oppsøkte Fiskaa og fikk et intervju om norsk likestillingspolitikk og særlig vår forventning til FNs kvinneorganisasjon UN Women. NRKs korrespondent Anders Tvegård intervjuet Fiskaa og den afghanske kvinneministeren om krisesenterene.

Les også ambassadør Wetlands blogg Egypt, Libya og FNs kvinnekommisjon