Historisk arkiv

Frihet, Fox og feiring av UN Women

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Statssekretær Ingrid Fiskaa feiret FNs nye kvinneorganisasjon og forklarte hvorfor likestilling lønner seg til Fox News.

Statssekretær Ingrid Fiskaa feiret FNs nye kvinneorganisasjon og forklarte hvorfor likestilling lønner seg til Fox News. Hovedbudskapet var frihet, rettferdighet og like muligheter for alle.

- Vi vet alle hva som skal til for å skape velstående, stabile og fredelige samfunn. Det som skal til er frihet, rettferdighet og like muligheter for alle. Og som vi har sett så klart de siste ukene; den leder som ser bort fra dette, gjør det for egen risiko, sa Fiskaa til de flere hundre som fylte salen under FNs kvinnekommisjon.

Norge var et av svært få land somberørte situasjonen i den arabiske verden direkte i FNs kvinnekommisjon. Les innlegget her.

Fiskaa ble også intervjuet av Fox News om fødselspermisjon og norske velferdsordninger. Programlederen startet innslaget med å stadfeste at Norges befolkning er på størrelse med vest-Dallas. Fox konkluderte med at de norske kvinnene som «tvinges ut i jobb» nok ikke er lykkelige. Statssekretæren forklarte norsk politikk med at likestilling er forbundet med større frihet for kvinner og menn, og at det lønner seg.

Statssekretær Ingrid Fiskaa forklarte hvorfor likestilling lønner seg. (Foto: Emma K. Lydersen, FN-delegasjonen)

Se Fiskaas intervju på Fox News her.

Frihet sto også sentralt i møtet mellom Fiskaa og Michelle Bachelet, lederen for FNs ny kvinneorganisasjon UN Women. Fiskaa minnet om Norges klare forventninger til UN Women, ikke minst når det gjelder seksuelle og reproduktive rettigheter. Statssekretær Henriette Westhrin fra Barne- likestilling- og inkluderingsdepartementet deltok også på møtet.

De to statssekretærene hadde dessuten et godt møte med nestleder Hilde Frafjord Johnson i FNs barnefond (Unicef). Her var blant annet Unicefs forhold til FNs kvinneorganisasjon et viktig tema og Norges forventninger til det.

Statsekretær Ingrid Fiskaa, leder i FNs kvinneorganisasjon Michelle Bachelet og statssekretær Henriette Westhrin. (Foto: Emma K. Lydersen, FN-delegasjonen)

Se flere bilder på FN-delegasjonens Flickr-side.

Kvinnekommisjonen var torsdag kveld arena for den formelle lanseringen av FNs nye organisasjon for kvinners rettigheter og likestilling. FNs generalsekretær Ban Ki-Moon og UN Womens leder Michelle Bachelet fikk selskap av 2000 mennesker i en fullsatt Generalforsamlingssal, mens Nicole Kidman og Shakira var blant dem som deltok på video-link.

Følg med på hva som skjer i Kvinnekommisjonen og i FN på Twitter: @NorwayUN