Historisk arkiv

Høringsbrev

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Innspill til utredningen NOU 2008:14 - Samstemt for utviklling? kan enten sendes til e-postadressen under - eller ved å benytte skjemaet på denne siden.

Høring av NOU 2008:14 ”Samstemt for utvikling?” 

Utviklingsutvalget som startet sitt arbeid i desember 2006 har sett på hvordan norsk politikk på ulike områder virker inn på utviklingen i fattige land. Det avga sin rapport, NOU 2008:14 ”Samstemt for utvikling?” den 9. september i år.

Dette er det mest omfattende arbeidet som er gjort for å belyse effektene av Norges politikk overfor utviklingsland på andre områder enn bistand. Utvalget drøfter inngående hva som kan gjøres for å sikre at norsk politikk i vid forstand støtter opp under og ikke skader økonomisk og sosial utvikling i fattige land. Jeg håper at rapporten vil berike utviklingsdebatten her hjemme og gi den et videre perspektiv. De mange debattene vi alt har hatt i kjølvannet av lanseringen tyder på at dette nå i ferd med å skje.

Mange av forslagene utvalget kommer med har potensial for å øke den positive effekten av norsk politikk for utviklingsland. Jeg og mine kolleger i Regjeringen vil studere dem nøye. Videre oppfølging vil skje i samarbeid med andre departementer, i årlige budsjetter så vel som i arbeidet med ulike Stortingsmeldinger.

Uansett hvordan vi gjør det er det imidlertid viktig for meg å høre hva du/dere som leser NOU-en og er engasjert i og har kunnskaper om utvikling mener om forslagene og hvilke dere mener det er viktigst å ta fatt i.

Dersom du har synspunkter kan du sende dem til Utenriksdepartementet på adressen: samstemt@mfa.no innen 31. desember i år.

Jeg håper på mange spennende innspill. 

Med vennlig hilsen
Erik Solheim
Miljø- og utviklingsminister