Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Informasjon om koronavirusutbruddet og barnehager, skoler og høyere utdanning

Lite smittespredning gjør det forsvarlig at en hel avdeling i barnehagen og en hel skoleklasse kan være én kohort.

Denne siden blir løpende oppdatert med relevant informasjon. 

Bilde av statsminister Erna Solberg, og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad og kunnskapsminister Guri Melby
Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby, statsminister Erna Solberg og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad under pressekonferansen for barn mandag 16. mars. Foto: SMK

Med stenging av høyskoler og universiteter menes at all undervisning hvor studentene er fysisk til stede, stoppes. Dette betyr også at studentene ikke skal oppholde seg på campus. Universitetene og høgskolene skal så langt som mulig erstatte den ordinære undervisningen med digitale undervisningstilbud.

Når det gjelder de ansatte ved høyskoler og universiteter, vises til rådene fra Helsedirektoratet om at de som kan, bør arbeide hjemmefra.

Brev fra Kunnskapsdepartementet til UH-sektoren 13.mars:

Sider med spørsmål og svar:

Regjeringen har bestemt at alle fagskoler skal holde stengt til og med 26. mars, med mulighet for forlengelse. NOKUT har samlet informasjon for fagskoler og fagskolestudenter.

Som følge av regjeringens tiltak for å begrense videre smittespredning av koronaviruset er blant annet ankomsten av overføringsflyktninger stanset (kvoteflyktninger) inntil videre.

Det er også lyst ut 6,6 millioner kroner i tilskudd til frivillige organisasjoner for informasjonsarbeid om korona-viruset til innvandrerbefolkningen.

Relevante lenker:

Fremhevde saker:

Flere nyheter:

Til toppen