Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Økte grenser for konsesjonsfri kyllingproduksjon er fastsatt

I Statsråd fredag 12. desember ble det vedtatt endringer i forskrift om regulering av svine- og fjørfeproduksjon. Endringene innebærer at grensen for konsesjonsfri produksjon av slaktekyllingproduksjon økes fra inntil 140.000 til 280.000 omsatte og slaktede kyllinger pr. år og for kalkunproduksjon fra inntil 30.000 til 60.000 omsatte og slaktede kalkuner pr. år.

- Jeg vil legge til rette for at den enkelte bonde i større grad får innrette seg slik hun/han ønsker og mener er det rette for seg, sier landbruks-og matminister Sylvi Listhaug. -  Den enkelte må i større grad gis anledning til å drive med det de  ønsker, på en måte og i et omfang de mener er riktig for seg,  på sin gard og i sin livssituasjon, sier Listhaug.  

- Mange som driver i kyllingbransjen er i praksis underlagt en slags form for tvungen deltid ved at de blir pålagt å drive i mindre omfang enn det de har muligheter for og er interessert i. Med de endringene som nå er fastsatt, vil flere på sikt få mulighet til å skape seg en full arbeidsplass på garden, sier landbruks-og matminister Sylvi Listhaug.

Endringene trer i kraft 1. januar 2015.

Til toppen