Endring av personopplysningsforskriften

Endring av personopplysningsforskriften

Etter forskrift 15. desember 2000 nr. 1265 (personopplysningsforskriften) § 4-2 er hovedregelen at virksomhet som ”belyser kredittverdighet eller økonomisk veder­heftighet” regnes som kredittopplysningsvirksomhet. Etter § 4-2 andre ledd bokstav a regnes meldinger fra offentlige registre om rettigheter og heftelser i fast eiendom eller løsøre ikke som kredittopplysningsvirksomhet. Det ble i høringsnotat 9. juni 2000 fore­slått at det skulle gjøres et unntak (i daværende personregisterloven) som gikk ut på at registrering av utleggstrekk og ”intet til utlegg” i Løsøreregisteret ikke skal regnes som kredittopplysningsvirksomhet. Forslaget fikk støtte i høringsrunden. Det heter i Ot. prp. nr. 66 (2004-2005) på s. 27:

”Departementet foreslår å føre vidare forslaget i høyringsnotatet. Dette inneber at det vert innført eit unntak i personopplysningsforskrifta, om at registrering av utleggstrekk og ”inkje til utlegg” i Lausøyreregisteret og utlevering av opplysningane frå registeret ikkje vert rekna som kredittopplysningsverksemd. Forskriftsendringa må skje i samband med ikraftsetjinga av lovendringane som vert foreslått i proposisjonen her.”

I høringsnotatet her foreslås det at dette forslaget videreføres ved at det gjøres en endring i personopplysningsforskriften § 4-2 annet ledd om at meldinger fra Løsøre­registeret om registrerte utleggstrekk og forretninger om ”intet til utlegg”, ikke regnes som kredittopplysningsvirksomhet.